Translate

недеља, 29. јун 2014.

Parfem koji obara s' nogu - "Veličanstvene izlučevine"

Kada čujemo "Parfem", prva pomisao je prelepa mirisna aura koja se širi oko nas, popravlja nam raspoloženje, ostavlja utisak, govori o nama, zavodi...

Da li je baš uvek tako?

Moj prvi susret (u Metropoliten parfimeriji, o kojem sam pisala ovde) i upoznavanje sa brendom o kojem ću vam pisati je svakako promenio moju iluziju o savršenstvu mirisa...

Devojka koja nam je predstavila parfeme učinila je to na najbolji mogući način, neposredno i iskreno, kako i dolikuje ovakvim parfemima.

"Erotika, bez tabua, hotelska kurva... " samo su neke od reči koje se vezuju za ovaj brend.

Kreatori parfema Gucci II, Rush by Gucci, Code (Armani), Blonde (Versace), L'Eau Belle (Azzaro), Contradiction (Calvin Klein) ujedinili su se i napravili nešto sasvim drugačije od onoga na šta smo navikli.

Naime, reč je o brendu Etat Libre d`Orange
Biću slobodna da u celosti kopiram tekst sa stranice Metropoliten parfimerije, jer ni sama ne bih bolje opisala o kakvim je parfemima reč.

"   Parfem je mrtav, živeo parfem! – uzvikuju tvorci parfemskog brenda Etat Libre d`Orange, obznanjujući stvaranje Slobodne zemlje pomorandži, oslobođene od stegi svakodnevnog i formalnog, bez tabua, zemlje gde je sve podređeno vladavini mirisne erotike.

Brend je uposlio najtalentovanije mlade parfimere, "noseve" koji su imali zadatak da mirisnim kreacijama odgovore na ptanja: kako miriše hotelska kurva? A kako prirodna plavuša?
"Nosevi" su oslobođeni cenzure pustili kreativnosti na volju. Ideje uobličene u marketinški koncept dovedene su na stvaralačku ravan, na teren poigravanja eroticizmom i animalnošću. Asocijacije koju nose parfemske note objedinjavane su u akorde, akordi u kompozicije, stvorena je nova mirisna zavodnička filozofija.

Parfemska avangardnost brenda oličena je u potpunoj slobodi koja je data parfemistima, spojevima nespojivog, dobijene su parfemske evokacije na zadate ideje. Rezultat? Putain de Palaces (hotelska kurva) ili Secretions Magnifiques (veličanstvene izlučevine) omogućuju korisnicima parfema da svoj miris nose kao otvorenu seksulanost, kao svoju drugu, erotičnu kožu."


Ostavljam i link stranice odakle je tekst kopiran. Na stranici se nalaze dva linka za one koji žele da izuče malo bolje ko i šta sve stoji iza Etat Libre d`Orange brenda.


Da predjem na stvar. 
Posle obilaska i predstavljanja svih kozmetičkih proizvoda, na red su došli i parfemi.

Jaaaaaooooo moj omiljeni deo  :)  
Na policama su se nalazili različiti brendovi parfema, ali ništa što se može naći po ostalim parfimerijama u Srbiji. Svaki brend je iza sebe imao neku interesantnu priču.
Pored mnoštva predivnih mirisnih sveća, mirisa i parfema koji su se mogli pomirisati i probati, naišli smo na liniju parfema koji su pravljeni po krvnim grupama i koji su se (verovali ili ne) osetili na krv i metal, pomislila sam "Bože, šta su ljudi u stanju da izmisle ili još gore, stave na sebe". Tog momenta sam pomislila da je taj miris odvratan i da ne verujem da postoji neko ko bi stavio tako nešto na kožu.

Kada smo došli do police sa Etat Libre d`Orange parfemima usledila je kratka priča kao uvod i upoznavanje, kako bi što bolje razumeli o kakvim parfemima je reč.

 Maja je počela da nabraja "Hotelska kurva", "Ja sam muškarac", "Prirodna plavuša", "Ništa", "Pupak", "Zver", "Ne shvati me pogrešno" da bi na kraju začinila sa "Veličanstvene izlučevine"...

Slika preuzeta od blogokoleginice Le Prettiness

"Veličanstvene izlučevine" Zvučalo je interesantno. 

Parfem napravljen od  jodnog akorda, adrenalinskog akorda, mlečnog akorda, kokosa, irisa, šantala, oponaksa....

Predložila mi je da pomirišim o čemu je reč i suptilo gurnula bočicu pod nos, na šta se u meni onaj doručak, ručak i večera počela vraćati u grlo... Tog momenta samo sam tražila gde je posuda sa kafom ili vrata za izlaz...

Ja ne mogu da vam opišem kakav je to smrad bio, šta se širilo iz te bočice. Toliki smrad u tako maloj bočici. Ako mene pitate, taj parfem treba da se čuva zaštićen od loma kao beli medved.

Pokušajte da zamislite da sakupite i pomešate sve smradove koje ste ikada osetili (kisele noge, gradski autobus leti u špicu, pokvareno kuvano jaje staro nekoliko godina, crknuta riba...), e pa ovaj je pola od toga. Ni jedan od prethodno navedenih mirisa me nije naterao na povraćanje, ali ovaj je osvojio zaslužno prvo mesto na listi svih neprijatnih mirisa!

Možda bih bolje prošla da sam pomirisala "Pupak" ili "Debeli električar"...

Ovaj parfem je nešto što je na mene definitivno ostavilo utisak!

Ako budete u prolazu, a dovoljno ste smeli, svratite u Metropoliten, ljubazna Maja će vam sigurno omogućiti da uzivate u čarima ovog parfema!    

Bilo bi dobro da imate uz sebe 6.857,00 din ukoliko shvatite da je baš ovaj parfem ono što vi tražite!




Hvala što čitaš  :)




7 коментара:

  1. Haha, lepo me nasmeja. :)
    A ja sam pomislila na prvu kad videh post da ce parfemi biti savrseni i avangardni. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Avangardni nego sta :D E da znas koliko sam smisljala naslov posta, duze nego ceo post :D

      Избриши
  2. Pa on je tebe stvarno (zamalo) oborio s nogu ;))
    Interesantno je da su parfemi koje sam tamo mirisala i uzela neke testere za sebe - prejaki, a ovi što su unisex i što uzeh za muža - njemu se sviđaju i savršeno odgovaraju.
    Sreća pa taj nisam mirisala, ja imam baš osetljiv nos...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Napisah ja lepo, ima tamo predivnih parfema, ali mene ovaj oborio s' nogu :D

      Избриши
  3. Od mene samo jedno veliko FUJ :D Nadam se da nikad neću imati priliku pomirisati :D

    ОдговориИзбриши
  4. Hahahaha ja se secam da sam ga pomirisala i da nije ostavio neki poseban utisak na mene. Ali da nije ni smrdeo. Moram da odem opet da ga omirism hahaha :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije ostavio poseban utisak na tebe?!!! O.o Mora da si bila prehladjena :D Idi ponovo :D

      Избриши