Translate

среда, 31. децембар 2014.

Jedan sasvim (NE)običan dan!


30.12.2014. 
Sam kraj godine. Mama je imala u planu da sašije strini džakčiće za poklončiće koje je strina spremala svojim unucima. Sedam različitih, za 2 devojčice i 5 dečaka. Radila je drugu smenu i nije stigla da odnese strini pa nas je zamolila da mi to uradimo. 
Izdinstala je luk i meso za sarmu, pripremila kupus i pre nego što je otišla na posao zamolila me da ja to završim. "Ok mama, biće uradjeno!" :)

Nismo mogle da odnesemo prazne džakčiće, pa smo odlučili da ih malo napunimo. Jafa, munchmallow, čokolada, štapići, smoki i moja kravica šejk je sasvim dovoljno da obradujete jedno dete  :)

"Ajde da se obučem u Deda Mraza i da im onda odnesem to!" reče moja sestra. Kako meni ne treba dva puta reći kada su detinjarije upitanju, osmeh na mom licu je bio dovoljan da igranka počne  :)  


- Jedno Deda Mraz odelo (kostim, čizme, kaiš, brada, kapa)
- Jedan jastuk srednje veličine
- Jedne naočare
- Jedne rukavice (da se sakriju veštački nokti)
- Malo vate (za obrve)
- Mnooooogo crvenog rumenila

Prva destinacija strinina kuća  :)


Na prvoj destinaciji zatekli smo troje divne dece. Prvo su se srtic i strina iznenadili i obradovali kao mala deca. Nismo očekivale takve reakcije. Kako je divan osećaj videti da si izazvao osmeh na nečijem licu. Deca, kao deca... Kako se ne obradovati Deda Mrazu?!  :)  Paketići uopšte nisu bili u prvom planu. Dečija radost!


Sledeća destinacija sestra od strica. Sa Danijelom i Nemanjom sa prve destinacije krenule smo kod sestre...



 Tamo još dvoje divne dece. Lazar i Vera. Bilo je i suza dok deda Mraz nije razotkrio identitet  :)


Treća sestra sa dva preslatka klinca živi u Beogradu i žao nam je što nisu bili danas tu da se zajedno radujemo iznenadjenju... 

Završile smo našu misiju i shvatile da se super osećamo i da je zabavno i nama i deci to što mi radimo  :)  Odlučile smo da Deda dobije pomoćnika i da obidjemo što više dece.


Jeste da nije irvas... Mačka je novi trend  :)  Šminka za 5 min (bukvalno jer treba što više dece obići) i u nabavku. Dedi je ponestalo paketića!


Sledeći je bio mali kumić Vule  :)  Nije bio kod kuće, pa smo ga sačekale nekih 15ak min.


Sledeća destinacija kuma Milana i Danijel... "Gazdeeeee!" Izlaze svekar i svekrva "Oni su na zimovanju..." Pih, kad utekoše?  :(  
Šta je, tu je... Nema vremena za dangubljenje... Sledeći Dobrići!  :)


Deda Mraz je imao i svog malog obožavaoca koji je imao isto odelo kao i sam Deda   :)
Lepo smo se i tu proveli, čak je i Deda dobio milošte  :)
Nakon toga rešile smo da obradujemo Luku i Lenu, ali ih nismo zatekle kod kuće... :(
I za kraj večeri otišle smo kod Milene  :)


Neka deca su igrala sa Dedom i pevala pesmice...



 Trebalo je Dedi objasniti kako se kosi trava...




A neki su bojažljivo i sramežljivo posmatrali Dedu i ispitivali ga pipkajući odelo, pa bradu, pa rukavice...

Na kraju dana rešile smo da svratimo kod kume. Ne postoji bolja kuma na celom svetu! Kao mala deca, kada su nas videli osmeh od uha do uha  :)



Taman na vreme. Pita je bila skoro gotova. Mačka ionako nije stigla ceo dan ništa da jede (Deda je prezalogajio dok se mačka šminkala)... Vruća kumina pita. Ko nije to probao, ne zna šta je pita... Taman nekoliko zalogaja, kad mama zove, završila sa poslom ranije. Sestra je rekla da ćemo otići po nju (njihovim kolima), jer su nam kola (tatina kola) crkla pa je mama išla busom. Tog momenta uzimamo ključeve i još muljajući onaj zalogaj pite palimo kola i krećemo. 

Na ulasku u Novi Sad upali se crvena lampica! Stanemo na NIS-ovu pumpu (Deda Mraz i Mačka) i ljubazni radnik nam pomogne. Auto proključao. Otvorili haubu, a ono antifriz ključa, kako voda na ringli.




Sačekale da se ohladi, kupile flašu novog (jer nije ostalo ništa unutra) sipale i po instrukcijama ljubaznog radnika odvezle se po mamu. Dogovor je bio da u povratku opet stanemo na pumpu da se auto malo ohladi, nema veze da li se lampica upalila ili nije.

U povratku nismo stigle ni do pumpe... Stanemo u kraj, upalimo sva četiri žmigavca, stavimo trougao, sve po propisu... Sreća u nesreći stao auto preko puta roštiljnice  :D
Baterije od mobilnih prazne... Okrenule par brojeva, šta da radimo... Do kraja od svih kombinacija setim se da sam obnovila Dormeo Klub 5 karticu i da imam jedno besplatno šlepanje do kuće  :)
 Zove žena, kaže zvaće te vozač... Pogledam u mobilni, baterija 1%... Zgrabim punjač i brzinom svetlosti uletim u roštiljnicu, u par reči objasnim "Stao nam auto, treba da me zove šlep služba, prazna mi baterija!" i zamolim za jedan slobodan utikač. Vidim smeju se, ali ne kontam šta je... "Pa jbt ja sam MAČKA!" :D 

Uključila mob, došle žene, poručile ćevape, piće... Zvao vozač, stiže za pola sata. Samo što su ćevapi stigli na sto, brzom brzinom zgrabim nekoliko zalogaja, kad zvoni telefon... "Ajde vi iz roštiljnice izlazite napolje!" :)  Onako nervozna jer mi se ceo dan ne da da jedem ustanem i sve hoću neću, na kraju ostavim one ćevape... Deda zgrabi ćevape, upakuje u lepinju i ponese sa sobom... Žene su ostale čekajući svoj organizovani prevoz jer sa šlep službom može ići samo dve osobe.

Levu ruku pruži, čvrsto ćevap drži!

Mogu vam reći da sam se danas ludo provela i sinoć kada sam legala u krvet nisam mogla ni blizu da isplaniram i naslutim današnji dan  :)
Iako se neslavno završio, ja sam danas bila presrećna gledajući radost na sve strane. 

Neverovatno je da su se roditelji, bake i deke, radovali podjednako kao mala deca... Ti iskreni osmesi su mi napunili baterije do sledećeg decembra. Kako je divno ulepšati nekome dan!

Sarma je ostala neuvijena i dočekala mamu... Izvini mama! Evo zaviću za slavu svih 200komada sama, da se iskupim za neodržanu reč... Ali i tvoj osmeh i sreća nam je bitnija od te sarme...  :)  :*

Brate hvala za ćevape, crkla bih od gladi da ih nisi ponela!  :*

Hvala Viktoru koji nam je ustupio mesto u roštiljnici!  :)

Hvala ljubaznim momcima iz Obeliks roštiljnice!  :)

Ljubaznoj radnici koja nam je olakšala i organizovala šlep službu i ljubaznom i spretnom vozaču!  :)

Hvala kumi na piti!  :)

Hvala radniku na pumpi koji nam je pomogao!

Hvala Bojanu koji nas je posavetovao!

Hvala Branku koji je dočekao naša kola sa šlep vozila!  :)

Hvala mom momku koji me svaki dan uči nekim novim stvarima i pomaže mi da izgradim sebe!  :*

Hvala svim ljudima koji su nam danas otvorili vrata i dozvolili da podelimo našu radost sa njima!  :)



Nadam se da sam bar malo uspela da vam prenesem današnju radost i atmosferu!  :)
Uzivajte u životu i radite ono što vas usrećuje! Nemojte čekati uvek nešto, jer svaki trenutak je život!  :) 




Hvala što čitaš i komentarišeš  :)



17 коментара:

  1. Jao to je mnogo lepo, ostala sam bez teksta :D
    Divno je to što ste uradili :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ho ho hooooo puno poljubaca od Deda Mrazaaa! :**********

    ОдговориИзбриши
  3. Jao, mačko, ti si šou!!! Divno, uživala sam čitajući :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E znas da mi je nekada bas drago sto pisem blog i sto mogu ovakve stvari i radost da podelim i sa drugim ljudima :)

      Избриши
  4. Predivno je,obaraš me sa nogu sve više,volela bih da sam mogla i ja da učestvujem u ovako nekom projektu i nadam se da hoću u budućnosti,veliki pozdrav i morala sam da podelim ovaj post na mojoj stranici nadam se da ne zameraš ,sve najbolje povodom praznika <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da ne zameram :) Slobodno sirite ideje da usrecimo sto vise ljudi :) Bice dana za megdana ;) Bice prilika da uzivamo u ovakvim stvarima! :) Hvala na lepim zeljama i tebi sve najbolje :) :* <3

      Избриши
  5. Hvala :) Nismo ni znale da ce se deci toliko svideti, tek kad smo krenule od kuce do kuce :)

    ОдговориИзбриши