Translate

понедељак, 13. јануар 2014.

Sephora paleta - iskustvo

Negde polovinom oktobra sam isla u svoju "veliku" kupovinu. Tada sam kupila skoro sve sto se nalazi u kofercetu. Izmedju ostalog i ovu paletu koja me je zbog svojih dimenzija, naterala da nosim jos jednu dodatnu torbu. 
I pred saveta da ne kupujem palete, dopustila sam sebi taj "izlet"  :) Razlog za to je bila moja neodlucnost, ustvari moglo bi se reci vise nedostatak iskustva. Kada sam pocela da radim plasila sam se samo da ce mi biti malo i sta da radim ako mi neko nesto trazi, a ja nemam. Razmisljala sam: "Bolje da kupim ovu paletu pa cu videti, sta prvo potrosim to cu dokupiti". Inace problem sa ovom paletom je bio sto nije mogla da se proba, pa sam je kupila "na slepo". 
Cena joj je bila oko 3 500din, sto i nije neka cena obzirom na sve sto se u njoj nalazi.

Velicina palete u odnosu na drugu sminku


Paleta se sastoji iz (rekla bih) 4 dela. Prvi deo sa 96 razlicitih senki, drugi deo sa ukupno 84 karmina i sjaja, treci sa 2 rumenila i 2 hajlajtera i cetvrti sa 6 (potpuno beskorisnih) ajlajnera. Tu se nasla i jedna malecka maskara od 3.12g (koju jos nisam isprobala), dva krejona (crni i braon) duzine mog 4. prsta i nekoliko cetkica koje sam odmah izbacila da mi ne smetaju.

Kutija u kojoj se sve to nalazi je od (lako lomljive) plastike, na kojoj ostaju otisci.

Kada sam dosla iz prodavnice i otvorila kutiju da istrazim svoju novu paletu, videla sam da je jedan deo (da ga nazovem valjak) koji drzi ogledalo, puknut. Bila sam malo besna na sebe jer nisam odmah u prodavnici otvorila kutiju i proverila, ali sad sta je tu je, kupila sam je u BG i necu se sigurno vracati da zamenim, a i kako da dokazem da je bila puknuta.
Svakako meni je bilo vaznije ono unutra. 


Pocecu prvo od senki sto je (da ne kazem) jedino dobro. Sto se senki tice ima dosta razlicitih boja i nijansi, mat, sedef, da birate  :)  Za nekoga ko nece koristiti ove "lude" boje opet ima dosta ovih ostalih koje mogu da se iskoriste, ali vuci celu paletu zbog nekoliko senki je ludost  :) Vecina senki se lepo blendira na oku, solidno su pigmentovane. Ove "lude" boje su slabo pigmentovane i ne izgledaju ko u paleti. Da bi dobili tu boju na kapku, treba koristiti belu podlogu i naneti mnooooogo senke. Znaci ko je kupuje zbog "ludih" boja, neka ne kupuje :)  

Ovo je radjeno sa bojama iz te palete, ali sa belom podlogom
Pored svih ostalih senki koje imam, ovu paletu stvarno cesto koristim. Senke su postojane i ne "skupljaju" se u pregibima kapka. Sto se mene tice cena ove palete je ok. U sustini platis te senke. Mana je sto zbog nekih senki moram da nosim celu paletu koja je kabasta i teska.

Slika gore - koriscen blic, dole bez blica - dnevna svetlost
Sve ostalo sto se nalazi u ovoj paleti mozete "obesiti macki o rep". Postojanost - "drzi vodu dok majstori odu". Moze da posluzi samo u momentu za fotografisanje i to je to. Ajlajneri, predivne boje, ali kad se namaze ne moze da se osusi i skine se kao da nikada nije ni bio na oku. Steta. Olovke isto tako.
Karmini i sjajevi takodje, kao i rumenila.
Jedino sto se hajlajteri mogu iskoristiti negde u nekoj situaciji. Nisu ocaravajuci, ali mogu da posluze  :)

Slika gore - koriscen blic, dole bez blica - dnevna svetlost

Boje su ovakve samo kad se nanesu prstom. Ako se samo malo razmaze, sve ce spasti. Hajlajteri, svejedno koji koristitie, svakako daju samo sjaj.


Znaci paletu koristim iskljucivo zbog nekih senki koje zadovoljavaju moje potrebe profesionalnog sminkanja.

A da, onaj deo o kojem sa pricala da se polomio, sad je ceo otpao pa posebno nosim ogledalo samo kao poklopac  :)  



Sve u svemu necu je ponovo kupiti, naci cu neke druge palete.



Hvala sto citas  :)

17 коментара:

  1. Kada se jos malo uhodas, lepo kupis praznu paletu, pa je ispunis bojama, tj. senkama koje tebi najvise koriste. Postoje super palete koje mozes lepo da organizujes i dopunjavas produktima koji su ti potrebni za rad.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na savetu :-) Znam za te palete I sigurno cu ih koristiti. Nego ja cekam da potrosim ove pa da nabavim NAKED paletu :-)

      Избриши
  2. Nije lepo od tebe da uzimas tudje fotografije i koristis ih kao svoje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slobodno izguglaj poreklo slika :-)

      Избриши
    2. http://www.dreamstime.com/photos-images/brunette-woman-purple-lipstick.html

      Избриши
    3. Ako je neko uzeo tvoju sliku onda se izvinjavam. Ne bih ni istrazivala sliku da je nisam videla kod neke clanice jednog foruma kao avatar :)

      Избриши
    4. E hvala ti puno. Ja cu proveriti sa mojom fotografima da li su mozda prodali tu sliku, jer ako nisu bice tuzbi vidim ja :) HVALA ti puno na obavestenju. Inace ja sam to sminkala, cak ima i slika gde se vidi da ja to radim. Ako je slika prodata onda ok. Sve dok stoji potpis fotografa na slici ja ili bilo ko drugi je moze tako koristiti. Ja sam bas pitala da li mogu da stavljam te slike na blog. Cak sam i na popuste stavljala ponudu za sminkanje i tamo je bilo "nasih" slika.

      Избриши
    5. Evo i albuma
      https://www.facebook.com/milicaubovic.profesionalnisminker/media_set?set=a.1377196249203543.1073741832.100007395423742&type=3

      Избриши
    6. Imam drugaricu koja je bila model za fotografisanje i njene slike su prodate i sad su na shutterstock-u ili photobucket-u, i ona lepo skine svoju sliku i stavi na profilnu na FB. Da je optužim za krađu? ;)

      Избриши
    7. Vredi pokusati, zabavi nikad kraja :D

      Избриши
  3. Šteta što ništa osim senki ne valja, pogotovo svi ti karmini i sjajevi... Al pazi, tebi paleta nije nešto za profi šminkanje, možda bi bila ok nekome ko se ne bavi profesionalno, a šminka se svaki dan..? Jao da nije maskara Full Action? Ona je super, još tako malo pakovanje - idealno za poneti...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma jok na njoj pise samo "Mascara" :D Ej pa mogu ti reci da senke rade posao... Posto je to bio moj pocetak nisam znala sta ce mi trebati, pa je ovo nekako doslo kao razumno resenje. Naravno da ne koristim samo njih, ali dobro mi je sto imam bas veliki izbor, a i postojane su, sto mi je bitno. Sledece planiram da kupim nesto malo kvalitetnije, ali polako, nisam mogla od jednom da kupim SVE :D

      Избриши
    2. Ma pričaj mi o tome! Meni su najveći problem sjajevi i karmini, toga nikad dosta, mada npr za svadbu je najbolje da mlada ima neki svoj karmin/sjaj koji će popravljati tokom dana... Videh komentar za pojedinačne senke, znam da ih ima u Inglotu, možeš da napraviš sama paleticu, ali koliko se sećam prilično su im visoke cene, pa ih zaobilazim, verna sam Sephori ;)

      Избриши
    3. E to i ja savetujem mladama, da kupe sjaj koji ce "popravljati" taj dan... NE vredi, sta god da stavim pojesce :D
      A senke... Ne znam koje su cene u inglotu, mogla bih otici, ali sam uzela neke njihove korektore i nisam bas bila zadovoljna...

      Избриши
  4. Svratite u Pančevo,imamo Alfa parfimeriju gde mogu da se nadju NOUBA palete,dosta povoljno.Ima ih i u Golden Rose parfimeriji u Avivu-tržni centar,a od skoro imamo i NYX kozmetiku.PA izvolite :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Malo mi je daleko Pancevo, ali z aone koje su blize, a prate ovaj blog bice im od koristi ova informacija : ) Hvala : )

      Избриши