Translate

петак, 10. јануар 2014.

Tecni puderi - MAC Face And Body Foundation i ARTDECO Rich Treatment Foundation

Evo i puderi dobili svojih 5 minuta  :)

Prvi puderi sa kojima sam pocela (po preporuci) da radim su ARTDECO Rich Treatment Foundation. Nijanse koje ja koristim su 10, 28, 18, 21. Tim redom su prikazani i na slici.
Puder se moze naci u staklenoj bocici u pakovanju od 20ml, po ceni od (oko) 2 300din u Jasmin parfimeriji.



Sve devojke koje sam do sada sminkala, sminkala sam sa ovim puderima, a slike mozete pogledati ovde i ovde (naravno u kombinaciji sa podlogom i zavrsnim puderom). Meni se dopadaju jer imaju veliku pokrivnu moc. Zadovoljna sam sa njima, jer kad ih stavim, lice izgleda nekako drugacije (kako kazu, stavis puder, a onda pocnes da crtas lice)  :D  Postojani su (bar mi devojke kazu da im sminka dugo stoji, sto je meni jako bitno). Sminkala sam i devojke i starije zene i lepo se ponasao u oba slucaja. Jedino kod jako problematicnog lica, korektor mi uskoci u pomoc  :)  Nemam nekih promedbi na ove pudere i sigurno cu ih koristiti do daljnjeg, dok ne pronadjem nesto mnogo bolje. Odnos cena-kvalitet je tu. Ja ih ne koristim na sebi svakodnevno, ali mislim da su jaki za svakodnevnu upotrebu.
*Ove pudere koristim za sve tipove koze.






Ova slika je bez blica, a nijanse su od najtamnije do najsvetlije (21, 18, 28, 10) - ova slika je realnija





Ovde sam koristila blic - kao sto rekoh slika gore (bez blica) je realnija jer npr ovaj drugi nije toliko narandzast










Evo naravno i ovakva slika - slikala sam nocu jer po danu sam retko kod kuce i retko imam vremena, tako da je ovo u sobi (sijalica)








Blic i opet da naglasim da boje ne izgledaju bas ovako (slika gore je realnija)







E sada malo o ovim drugim. O MAC-u sam cula sve najlepse, pa resih da probam. Kako kod nas u Srbiji sve kasni i sve stigne poslednje, dobro sam se pomucila da ih nabavim. Vec sa tim saznanjem, puderima pristupam kao da su zlatne poluge  :D  Igrom slucaja drugarica isla u Kanadu pa mi donela 4 komada da imam sa cime da radim (da probam i to cudo). Po ceni od 40dolara (po komadu), u plasticnoj bocici od 120ml dobijam 4 nijanse C1, N1, N5, C6. Ne treba ti diploma fakulteta da bi cistom racunicom dosla do saznanja da su ovi puderi mnogo jeftiniji  :)  Ali dobro, ako racunam put do Kanade, verovatno cu ostati verna ovim iz Jasmina ili nekih drugih parfimerija  :D  
Evo malo o samom puderu. Struktura im je mnoooogo redja od gore pomenutih (kremastih). Ovi su maaalo gusci od vode (mozda kao smesa za palacinke). Nemaju veliku pokrivnu moc pa ih ne koristim za problematicna lica. Lagani su, ali mi deluju lepljivo. Koliko god da stavim kamenog pudera preko, uvek imam utisak da mi se lice lepi. Sto se postojanosti tice, nema problema, izdrze ceo dan. 






Nijenase od najsvetlije do najtamnije 
C1, N1, N5, C6






Slika je malo losija, ali nisam mogla da uslikam bolje (slikala sam citavih 40min i na kraju poludela)  :D  



 I ovde da dodam da su boje na ovim slikama bez blica realnije

















 Moram da napomenem da ja svaki put kad stavljam puder (samo specijalne prilike :D ), sminka je kompletna (pogloga, kameni i zavrsni sprej), tako da ne znam kako bi se ponasao ako bih stavila samo neku kremicu ispod pa puder. Probacu pa cu vam javiti. 

Da ne zaboravim da dodam da je moja koza mesovita (uz to je zimi suva, sva se isperuta oko usana i ispod nosa i masna u T zoni, a leti normalna oko usana, a u T zoni jos masnija - toliko masna da kad blic na slici opali, tu ostane bela fleka)





Znaci da saberem utiske. ARTDECO mi je drazi i cesce ga koristim (koristim ga uvek kada "poslovno" sminkam jer znam da tu nema dileme, dobijem sta trazim). MAC koristim mnogo redje i za neke "ne tako vazne" momente. ARTDECO cu i dalje kupovati, a ove MAC necu vise jer mislim da ima bolje, pa bih tragala za necim sto mi vise odgovara. 


Pisite vasa iskustva ako ste koristile neke od ovih pudera. Naravno, pisite i ako imate neku toplu preporuku  :)  I sto se podrazumeva, pitajte ako sam nesto zaboravila da napisem.



Hvala sto citas  :)

12 коментара:

  1. Pre-kra-sni <3 make up uradci! Divno, uživala sam u fotkama devojaka koje si šminkala.
    Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti od <3 :* Drago mi je kad cujem da se devojkama svidja to sto radim :)

      Избриши
  2. Cula sam da otvaraju Mac radnju u Srbiji :) ali se plasim da neće biti iste cene kao u svetu(jako cudno za našu Srbiju u bilo kojem pogledu) :D

    ОдговориИзбриши
  3. Mislila sam da su Mac puderi bas pun pogodak,ali sam se vec odlucila za Artdeco,jos samo da nadjem nijansu,i moj je!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozda postoje neki drugi MAC puderi koji su "bolji", mozda oni u staklenim bocicama, mislim da je njihova pokrivna moc bolja... Ako ima neko da ih je probao, neka se javi :-) Danas sam se nasminkala sa ARTDECO puderom I momak mi je rekao da sam mu danas bas lepa I da mi je lep puder :-D

      Избриши
  4. Moram da priznam da sam očekivala da ćeš da se kuneš u MAC, al eto, pogreši čovek ;)
    Ja koristim neke Vichyeve pudere za specijalne prilike, na fotkama lice bude baš upeglano, ali se na dnevnom svetlu i uživo baš baš vidi da su malo teži... Jako je teško naći neke koji su i za prirodno i za veštačko svetlo...
    Jel mešaš pudere da dođeš do odgovarajuće nijanse (pošto ja za sebe nekad i 3 pudera mešam)?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pogresi covek :D I ja sam ocekivala mnogo vise... Sto se MAC-a tice izgledaju prirodnije i mogu reci da su vise za dneno svetlo, ali ko ima problematicno lice, nece poriti nedostatke. ARTDECO izgleda malo vise ispeglano. Probala bih jos neke pudere. Pa da uvek mesam. Uglavnom dve nijanse :) Nikad ne mesam tri :) Uvek mozes popraviti malo sa tamnijim ili svetlijim zavrsnim puderom ;)

      Избриши
  5. Odlična recenzija! ;)
    Koju bazu koristiš kad nanosiš Art Deco Rich Treatment? :)

    ОдговориИзбриши
  6. Kupila sam artdeco prije par dana br 15, i pretaman mi je, inace sam koristila bourjois healthy mix 51, 52, mozes li mi reci da li mislis da bi mi 10 bila dobra, ili da kupim 28 pa mijesam do svoje nijanse sa 15??

    ОдговориИзбриши