Translate

понедељак, 17. фебруар 2014.

Prajmeri MAC, Sephora i NYX - iskustvo

Kao što sam već ranije najavila u jednom od prethodnih postova, u ovom postu ce biti reči o MAC, Sephora i NYX bazama koje sam imala prilike da koristim.




Počeću sa NYX bazom koju sam prvu kupila. Kao i sve ostalo, dok ne probaš više različitih ne znaš šta valja. 

Reč je o NYX HD Studio Photogenic Primer-u (HDP1) koji možete kupiti u Aleksandru po ceni od oko 1500din u plastičnom pakovanju od 30ml.
Struktura je kremasta i kada se nanese imam utisak kao da mi je neka guma preko lica (ili neki lepak). Odličan je za "kućnu upotrebu", jer za tu cenu dobijete tu količinu. 
Ja ga neću ponovo kupiti, jer tražim nešto bolje. 
Da ne zaboravim da kažem, kada se nanese na lice, ten postane belji (izgledam kao duh), dok sa ostale dve baze to nije slučaj (ne menjaju "boju" lica).
Proizvodjač kaže da je ova baza dobra za sve tipove kože, ublažava bore na licu i namenjena je za fotografisanje.  
Ono što se meni ne dopada je neki čudan miris proizvoda i taj utisak "lepka" na licu.
Dobra strana proizvoda je cena i što je "Paraben free"  :)

Sephora bazu (primer) sam kupila po preporuci u Sephori po ceni od oko 1200 din za koju se dobije 15ml proizvoda (što je dosta skupo u odnosu na NYX). Kad sam ga prvi put probala, bila sam toliko oduševljena da sam išla i svima pokazivala kako je baza kao "plišana". Lepo se razmazuje i prijatna je na licu, kao da nemam ništa. Lice mi izgleda kao hidrirano kada nanesem bazu. Koža na licu se lepo zategne i pore su manje vidljive. 
Proizvodjač kaze da je bez mirisa i da nije komedogen, da je lice "glatko" i da matira. To mogu i ja da potvrdim.
Jedino što mi se ne svidja kod ove podloge je cena i dostupnost (moram da idem u BG uvek kada mi se potroši).

MAC prajmer u pakovanju od 30ml koštao je oko 30 dolara (pre pola godine kada sam ga dobila iz Kanade). 
Penaste je (i svetlucave) strukture koja se veoma lepo razmazuje i potrebna je mala količina (jedna pumpica) za celo lice (ako nanosite prstima). Ako nanosite četkom trebaće vam malo više jer se deo zadrži u četki.
Mana je sto u Srbiji ne može da se kupi. Oni hrabri neka pokušaju preko fejsa da naruče :)



Sve tri baze su se pokazale kao dobre. Sve se lepo razmazuju, ali ipak prednost po tom pitanju dajem MAC bazi. Dok sam radila sa Sephorinom bazom, ona mi je bila najdraža. Kada sam počela da radim sa MAC - ovom bazom zaboravila sam na ovu Sephorinu. Za NYX se nikada nisam vezala i neću je ponovo kupiti. 

Što se tiče postojanosti šminke, sve tri baze su se pokazale kao dobre kada sam ih testirala na svom licu, ali kada šminkam "poslovno", ne koristim NYX bazu, jer nemam poverenja u nju. Uglavnom su to MAC i Sephora i devojke su zadovoljne (kazu da im se šminka "ne mrdne" ceo dan).

Čitala sam o ESTEE LAUDER podlozi za lice, vidim da je dosta hvaljena pa sam htela da je kupim i probam. U Novom Sadu nema, kažu prodavačice da se i ne uvozi. Ako neko ima neku informaciju o ovoj podlozi, dobro će mi doci. 

Ako ste koristile neku do ovih baza (ili nekih drugih - boljih) volela bih da čujem i vas utisak.





Hvala sto čitas  :)


9 коментара:

  1. "dok ne probas vise razlicitih stvari ne znas sta valja" - slažem se.
    Vrlo zabavna recenzija NYX prajmera lol.
    Nisam koristila NYX i Mac. Sephorin prajmer mi je među omiljen.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Samo pisem subjektivni dozivljaj proizvoda :D Mozda nekom odgovara NYX... Ja iskreno nisam nesto odusevljena sa njihvom smonkom... A sa sephorinim sam i ja bila odusevljena ali bas bih volela kad bih nasla negde d akupim i probam taj Estee Lauder :)

      Избриши
  2. MAC Primer me jako privlači. Probala sam i Sephorin i bio mi je ok :)
    Estee Lauder bazu ne uvoze ni u HR, ne znam zašto nas tako ograničavaju :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako imas prilike kupi MAC negde cisto da probas, neces se pokajati. Ja ga volim, ali je problem sto ne mozemo da ga kupimo u Srbiji, pa mi je cimanje da uvek molim nekoga i vijam da mi donese od negde. A sto se tice ogranicavanja i ja sam pomalo besna jer sta god sam do sada procitala da je dobro i da hvale, nema da se kupi ili je djavolski skupo. Skoro sam u parfimerniji videla prajmer za 8 000 din (oko 530kuna ako sam dobro izracunala), kad nisam pala u nesvest, zaboravila sam i koji je proizvodjac :D Da ne pricamo o ceni po kojoj nama prodaju, a koja je preko u inostranstvu...

      Избриши
  3. Odličan post! Mene privlači Sephorin primer ali se Sephora davno kod nas zatvorila :(
    Trenutno koristim YSL Matt touch i jako sam zadovoljna :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da njihova sminka je isto ODLICNA :) Pogledacu malo na netu da vidim sta devojke pisu, pa se mozda odlucim da probam i taj :)

      Избриши
  4. Ja obožavam ovaj Sephorin prajmer! Mada čitala sam da je ovaj Garnier total blur sličan a duplo jeftiniji

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve mora ici prvo na probu :) A naravno pre nego sto kupim sledi mnogo citanja i "istrazivanja" po netu :)

      Избриши
  5. Posto sam nova u ovome, zanima me kada jedna osoba koristi taj sephorin prajmer koliko on vremenski traje? Hvala unapred

    ОдговориИзбриши