Translate

понедељак, 3. март 2014.

AMIKA maska, krema i ulje za kosu


Pri mojoj poslednjoj kupovini u Aleksandu, ljubazna prodavacica mi je stavila u kesicu i nekoliko uzoraka ovih proizvoda. Uzorci su savrsen nacin da probas nesto, pre nego sto odlucis na sta ces potrositi novac.

Ukratko da vas upoznam sa mojoj kosom.
Odlucila sam da se ofarbam u plavo kada sam videla slike na kojima mi kosa izgleda potpuno bezivotno, deluje suva i bez sjaja. Svakako mi kosa zahteva fen i cetku ili viklere, bukvalno, svaki put kad perem kosu, inace izgleda kao metla. Sto se prljanja tice, prvi dan odlicno, drugio dan (ako je ne diram i ako je podignuta gore) isto moze da se nosi pustena, treci dan vec moze da se pere, ali nije kriticna, cetvrti dan ako idem negde pranje je OBAVEZNO, ali ako sam kod kuce moze da potraje jos par dana  :D

Spadam u one farbane plavuse koje vole da im kosa izgleda prirodno. Nije katastrofalna, ali je ipak farbana i zahteva neku negu. Pisala sam vec u jednom od postova o Macadamia ulju za kosu koje koristim (evo i link) i koje mi je odlicno, kosa kao svila, ali je nekako i dalje penasta i pufnasta i mora da se fenira ili uvija. 


*Slike u ovom postu su preuzete sa sajta Aleksandar Cosmetics

E sad o proizvodima: 

AMIKA ulje za kosu 3ml

Sta kaze proizvodjac:
 *tekst preuzet sa sajta Aleksandar Cosmetics

Amika ulje za kosu sadrži visoku koncentraciju ulja Obliphice, koje hrani folikul dlake i vraća prirodnu hidratantnost i balans kosi. Ulje je bogato vitaminima, oleinskim, linoleinskim i zasićenim kiselinama koje obnavljaju kosu. Lagani serum dubinski hrani i hidrira kosu, a pri tom je ne masti i ne čini teškom. Pruža prirodnu UV zaštitu od sunca. Rezultat korišćenja je dugotrajno hidrirana, sjajna i zdrava kosa, bez ispucalih krajeva.

Upotreba: Naneti par kapi na dlanove i ravnomerno naneti na vlažnu ili suvu kosu. Može se koristiti za negu kose pre i posle feniranja, kao i za oblikovanje kose.

Cena:  AMIKA ulje za kosu 100ml 1,920.00 RSD
          AMIKA ulje za kosu 30ml 790.00 RSD
          AMIKA ulje za kosu 10ml 390.00 RSD
          AMIKA ulje za kosu 3ml 30.00 RSD 






 Sta kazem ja:

Ulje ima prijatan miris. Uzorak u kesici od 3ml, sam za moju (dugu) kosu iskoristila dva puta, sto znaci da se ulje ne trosi brzo
Kada sam ga stavila na kosu imala sam utisak da je jaaaaako masno i tesko i pomislila sam "Jaaaaao pa sad sam oprala kosu, ovo ce mi je izmastiti, moracu je sutra prati ponovo!!!" koliko mi se ucinilo masno. Kada sam osusila kosu i dalje sam imala taj "masan" utisak na krajevima. "Ok, sta je tu je, pracu kosu ponovo sutra"

Inace ono sto mi se jako svidelo kod ovog ulja je sto se kosa jaaaako sija i izgleda prelepo, zdravo i negovano. I ono sto moram da napomenem je da se ovog puta NISAM FENIRALA NITI UVIJALA VIKLERE jer sam bila u zurbi. Odusevila sam se uljem jer mi kosa nije izgledala kao metla, a nisam je ni morala prati sutradan.

Verovatno cu kupiti ovo ulje da ga koristim kad nemam vremena da se feniram i uvijam viklere i super mi je sto ne przim kosu fenom fenirajuci je, nego je samo prosusim.



 AMIKA hranljiva maska za kosu 20ml


Sta kaze proizvodjac:

Amika maska za kosu sadrži visoku koncentraciju ulja Obliphice, koje je poznato po svojim regenerativnim i tonirajućim svojstvima, hrani folikul dlake i vraća prirodnu hidratantnost i balans. Prirodna ulja u ovoj laganoj formuli dubinski neguju kosu, bez osećaja težine. Prirodni molekuli prodiru u kosu, zatvaraju ispucale krajeve, vraćaju sjaj, poboljšavaju elastičnost i hrane kosu. Maska za kosu dodatno je obogaćena uljem Argana i vitaminom C.

Upotreba: Nakon pranja kose, masku naneti na vlažnu kosu, sačekati 2-5 minuta i temeljno isprati. Koristiti samostalno ili sa dodatkom nekoliko kapi Obliphica ulja.

Cena:   AMIKA hranljiva maska za kosu 500ml 2,590.00 RSD
            AMIKA hranljiva maska za kosu 250ml 1,790.00 RSD
            AMIKA hranljiva maska za kosu 60ml 650.00 RSD
            AMIKA hranljiva maska za kosu 20ml 180.00 RSD
            AMIKA hranljiva maska za kosu 6ml 60.00 RSD







Sta kazem ja:

Obesite macku o rep sta kaze proizvodjac. Mozda ce ovo nekome i odgovarati, ali ovo definitivno nije maska za moju kosu. Obzirom da dugo koristim, svima  dobro poznatu
Slika preuzeta sa http://i.aoro.ro/view/8/kallos/kalserw_kmsq20__5.jpg
masku za kosu i da meni SAVRSENO odgovara, ove dve maske ne mogu da se porede, ni po ceni, ni po kvalitetu. Ova koja savrseno odgovara mojoj kosi kosta 350din = 1KG, a AMIKA kosta 5180din = KG, pa ko voli nek' izvoli.

Ponavljam mozda ce ova maska nekom biti odlicna za njegovu kosu. Najbolje uzeti uzorak i probati.


I na kraju:

AMIKA Krema koja se ne ispira 6ml

Sta kaze proizvodjac:

Amika krema dubinski hrani kosu i čini je poslušnom bez osećaja težine, a omogućava lakše raščešljavanje. Bogata uljem Obliphice, koje je poznato po regenerativnom i tonirajućem svojstvu, hrani folikul dlake i vraća prirodnu hidratantnost i balans. Krema se ne ispira i obogaćena je uljem Argana i vitaminom C.

Upotreba: Naneti na dlanove i raspodeliti po vlažnoj kosi.

Cena:   AMIKA Krema koja se ne ispira 500ml 2,460.00 RSD
             AMIKA Krema koja se ne ispira 250ml 1,590.00 RSD
             AMIKA Krema koja se ne ispira 6ml 55.00 RSD




Sta kazem ja:

Sve suprotno od onoga sta kaze proizvodjac.
Jos jedan proizvod koji nije za moju kosu. Kada sam stavila kremu za kosu, jedva da sam mogla da provucem cetku kroz nju. Delovalo mi je kao da neki vosak po njoj i nisam mogla nista da joj uradim, stajala je kako je ona htela. Uzas.
Definitivno proizvod koji necu kupiti.



Da li ste vi imale iskustvo sa AMIKA proizvodima i kakav je vas utisak?



Hvala sto citas  :)

15 коментара:

  1. Imam Amika kremu, koja bi trebalo da služi za ispravljanje kose. Od toga nema ništa, naravno. Kosa mi je baš kao i tvoja nakon ove poslenje kreme. To je jedina stvar koju sam kupila i od tada ništa, da ne rizikujem više. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sreca pa sma dobila te uzorke inace bih bas bila besna :D ... Nemoj kupovati tako, trazi uzorak prvo :)

      Избриши
  2. I ja sam tako dobila uzorke ulja i maske, jedino leave in kremu nisam probala, ali planiram, pošto imam Makadamiju, pa da uporedim. Kao i ti, uljem sam zadovoljna, posebno mirisom :), lepo mi izgleda kosa nakon njega, ali ipak prednost dajem Makadamiji, nekako mi je "jače". Što se maske tiče, efekat ništa posebno, za razliku od Makadamije koja mi čuda pravi! Upoređujem ih pošto su sličnih cena, a imaju i slične proizvode, tj. za istu svrhu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. MA da. I meni je Makadamija ulje fenomenalo, doduse probala sam samo njihovo ulje i farbe za kosu, nisam probala masku, ali sto se mene tice AMIKA je SPOLJA GLADAC, A IZNUTRA JADAC :D

      Избриши
    2. Jao, lepo si to objasnila :))) Probaj masku obavezno, fenomenalna je! :) Imas za probu kesicu od 30 ml, oko 300 dinara je, ja sam imala za 4 stavljanja, baš je koncentrovana.

      Избриши
    3. Bas cu probati :) Mada cu verovatno samo po nekada priustiti sebi to zadovoljstvo, jer koristim onu dobro poznatu masku koju dobijes 1kg za 300din :D Ali dobro, mogu sebe nekada pocastiti ;)

      Избриши
    4. Meni Frutta ne odgovara :( Dok je sa Latte druga priča :)
      A Makadamija je 100 ml, manje od 1000 din., koristi se samo dva puta nedeljno i stvarno treba pomalo, tako da verujem da će dugo trajati :)

      Избриши
    5. E pa ja sam koristila vise tih (ne znam po imenima), plavu, zelenu, crvenu... Sve su mi dobre, ali mi ta crvena najvise odgovama, a miris Makadamijinih proizvoda obozavam, da ne kazem, navukla sam se na njih :D

      Избриши
  3. Анониман13. јун 2014. 02:08

    Devojke, nigde ne mogu da nadjem, a jako me zanima, kolika je cena Makadamija kreme? Ili je bolje ulje? Imam suvu kosu kojoj treba hidratacija pa gledam sta bih uzela :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hej hej :) Nikako da odgovorim... Jel mislis na Makadamija MASKu z akosu? Ne znam da postoji i krema...

      Избриши
    2. Ja sam juče probala Amika masku i setila se da si pisala o njoj :) Ja sam se oduševila, kosa mi je bila meka, sjajna. Samo sam je prosušila fenom uz omiljeni Revlon uniq one ( krema koja se ne ispira) Isplela riblju kost i jutros mi je kosa bila predivna. Inače imam plavu farbanu kosu (Revlon MN1011) koju stalno tretiram maskama jer je farba isušuje.

      Избриши
    3. Eto vidis kako nema pravila... Jesi probala mozda Macadamia ulje? Meni ova dva ne mogu da se porede, a i zavsi od farbe... Mozda je moja kosa vise ostecena pa mi zato ne odgovara... Mozda je ulje odlicno za maaaalo negovaniju kosu... :) Ja koristim Macadamia masku i ulje i super mi je to u kombinaciji...

      Избриши
  4. Probala sam ovu Amika kremicu koja se ne ispira,tek sad,pošteno kasnim ali nema veze,meni je jako dobra,kesicu sam imala za dva korišćenja :)

    ОдговориИзбриши