Translate

петак, 14. март 2014.

Dezodoransi koje koristim

Pre svega samo zelim da skrenem paznju i razjasnim nejasnoce u vezi sa dezodoransima.

Dezodorans sluzi da bi neutralisao bakterije i neprijatan miris (ali se i dalje znojimo), dok antiperspirant neutralise miris i zaustavlja znojenje, pa kome sta odgovara neka i koristi.

Posle dugogodisnje potrage za necim sto mi odgovara, konacno nadjoh idealnu kombinaciju. Aloe Ever Shield Deodorant Stick kao zdravo resenje i Rexona Cobalt kao celodnevno resenje.

 


Kada znam da cu ceo dan biti aktivna i odsutna od kuce onda koristim Rexonu i njoj mogu da verujem, a u svim drugim prilikama koristim Aloe stick jer je zdravije resenje.
Uvece, pre spavanja ne stavljam nista od gore navedenog, jer pustam malo kozu da se odmori preko noci.





Aloe Ever Shield Deodorant Stick

Sta kaze proizvodjac:
Pruza dugotrajnu i efikasnu zastitu protiv neprijatnih mirisa. Prijatnog je mirisa i sadrzi zastitine materije na bazi Aloe Vere. Ne sadrzi ostre aluminijumove soli za sprecavanje znojenja niti alkohol, ne ostavlja fleke na odeci, normalno se znojite ali bez neprijatnih mirisa. Moze se koristiti odmah nakon brijanja i ne ostavlja tragove na odeci.


Sta kazem ja:

Sve sto je rekao i proizvodjac  :)  Ali bih dodala - ako sam otisla u grad u 8h, trcala na 100 mesta da obavim 100 stvari, upala u guzvu u saobracaju, jos me milicija zaustavila (znaci prezivela nekoliko stresnih situacija), vec oko 15h bih se mogla istusirati. Ako nemate stresnih situacija i ne trcite nigde, opusteno ce vam izdrzati ceo dan.
Dolazi u plasticnom pakovanju od 92.1 g sto uopste nije malo.

O jednom od proizvoda istog proizvodjaca sam vec pisala (Aloe Lips - za herpes). Sto sam starija sve vise vodim racuna o sastavu proizvoda i sta cu staviti na svoju kozu. Pa tako citajuci razne clanke o stetnosti dezodoransa, pocela sam da trazim nesto "zdravo". Naletela sam na ovaj dezodorans, ali ga nisam kupila jer mi je bilo puno da dam (oko) 800din za dezodorans, kad na pijaci kupim onaj za 300din. Otisla sam kuci i prevrtala informaciju po glavi da bih se na kraju ipak odlucila da probam. 
Zapisala sam datum na pakovanje i koristila, koristila, koristila... 6 meseci i malo vise, SVAKODNEVNO. 
Kako to kod mene obicno biva, kad se navucem na neki proizvod, moja koza kao da se posle nekog vremena zasiti. Nisam mogla vise da stavim ovaj dezodorans i odem od kuce ceo dan. Inace mi je tesko da nadjem dezodorans koji mi odgovara, jer imam malo jaci znoj. Mojoj sestri je ovaj dezodorans odlican, a sto se nje i njnog mirisa tice, njoj dezodorans i ne treba  :D  

Ovaj dezodorans svakako toplo preporucujem devojakama koje brinu o svom zdravlju i koje zele da koriste nesto prirodno, uz to i jeftino (ako se preracunate da dezodorans od oko 800din koristite 6 meseci). Jos jedna odlicna stvar je sto moze vise ukucana da koristi isti dezodorans jer unistava bakterije.





Rexona Cobalt

Evo jednog dragog mi dezodoransa. Jeste da je muski, ali meni savrseno odgovara kada imam neke stresne situacije, kada idem da radim i znam da cu biti odsutna ceo dan od kuce. Jedino sto ovaj dezodorans nije bas prirodan i ima u sebi sve sto ne treba da ima, pa se trudim da ga sto vise izbegnem, ali tako za "ponekad" mi dobro dodje.
Ostavlja tragove na odeci, sto me uzasno nervira kod stikova.



Sta je sa onima koji smatraju da njima dezodorans ne treba? O.o


Da se razumemo, DEZODORANS SVIMA TREBA!!! Nekome jaci, nekom slabiji, nekom svaki dan, nekom povremeno. Postoji resenje i za one koji ne vole "hemiju".

Ostavljam interesantan link gde mozete saznati vise o dezodoransima, ako vas zanima  (link)

I MOLIM VAS NE STAVLJAJTE MALICIJU ILI NE DAJ BOZE PARFEM ISPOD PAZUHA...  takodje  vas molim NE  STAVLJAJTE DEZODORANS POSLE TRENINGA ONAKO ZNOJAVI (svakako idete kuci pa cete se valjda istusirati) i jos jedna molba PUBERTETLIJE KORISTITE DEZODORANS!!!




Koji dezodorans vi koristite i da li vam je bitno da je bez te "hemije"?  Da li ste krisitle neki od ovih i koji su vasi utisci?



Hvala sto citas  :)

6 коментара:

  1. Анониман14. март 2014. 19:42

    Zdravo! I ja spadam u osobe koje se vise znoje, i takodje pazim sta koristim od proizvoda. Mogu da pohvalim Neutro Roberts Derma zero dezodorans u sticku - bez Al, parabena, alkohola,... Odlican je i definitivno najbolji od svih tih zdravijih alternativa koje sam probala. Gde ima da se kupi taj Aloe dezodorans? Mogla bih da probam i njega.
    Ana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Ana to je jedina mana proizvoda sto ga nema u slobodnoj prodaji, ali ako si iz NS ostavim ti broj zene od koje ja kupujem, a ako nisi, a zelis da ga kupis, svakako ti ostavim broj pa ti ona posalje ako si iz Srbije... Javi mi se na mail makeupbymilica@gmail.com

      Избриши
  2. Probajte sodu bikarbonu, jeftino i zdravo!

    ОдговориИзбриши
  3. Koristim ovaj od Aloje već neko vreme kao što znaš i sumiram utiske,za sada sam jako zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши