Translate

субота, 15. март 2014.

Tara - sestodnevni izlet

*Evo jednog posta sa malo teksta i puuuuuuuuno slika  :)


Ovo je moj prvi "turisticki" post (ako ne racunam one radne postove sa broda)  :)

 

Kako cesto pratimo sve te sajtove sa popustima (popusti.021, popusti.rs, kolektiva, kupime...) cesto i naletimo na neku povoljnu ponudu. 

Ovaj put neki od tih sajtova je bio samo ideja gde da idemo. Na jednom sajtu smo nasli ponudu "odmor na Tari" za ne znam koliko novaca... Kad je sestra malo izguglala pronasla je nesto cak jeftinije (nije bilo na popustu). 
Apartman za 4 osobe (2 spavace sobe, kuhinja, kupatilo, dnevna soba) za 3 000din po danu (u cenu je bila ukljucena i boravisna taksa) blizu hotela "Omorika". Nazvali smo coveka i rezervisali 5 nocenja pocevsi sa 12.02. u smestaju "Nesovic" - Apartman 1.
I tako smo se nas cetvoro (sestra, njen momak, moj momak i ja) uputili na mali odmor (da nam dupe vidi puta)  :)

 












*Sasvim korektan smestaj za te novce, jedino sto jedna soba ima bracni, a druga odvojene krevete, ako je nekome to bitno.

Sestra i njen momak su otisli na kvantas (pijaca u Novom Sadu na kojoj ima sve i svasta i to po mnogo nizim cenama) i pokupovali sta nam treba za 5 dana od hrane (jer smo sve ostalo imali). Oducili smo da idemo kolima i dogovorili se da cemo poneti samo neophodno, jer ipak imamo jedan gepek, a nas cetvoro.
Spakovali smo se i krenuli.

Put do Tare je bio veoma interesantan i brzo nam je prosao.




Dobro poznata "Kucica na Drini"

Kada smo stigli docekao nas je ljubazni gazda, pokazao nam smestaj i objasnio osnovne stvari...
Kreveti!!! SAVRSENI!!! Uvek sam poslednja ustajala i spavala najvise od svih u kuci...  :D  Smestaj je bio odlican. Sve sto treba za jedan odmor (udoban krevet, topla prostorija, topla voda i naravno bez interneta i kablovske)...

Prosle godine smo bili na Zlatiboru, pa sam i ovde ocekivala tako nesto. Puno, puno kucica (smestajnih kapaciteta), prodavnicice svega i svacega, kafici, restorani, picerije...
Na moje veliko iznenadjenje videla sam dosta proredjene smestajne kapacitete, nekoliko kucica sa suvenirima, ni jedan kafic, restoran ili picerija, dva hotela "Omorika" i "Beli bor" koji se nisu promenili jos iz doba Lepe Brene (kako je moja sestra rekla) i nekoliko tabli kroz sumu "Pravila ponasanja u slucaju da sretnete medveda, vuka, licisu..."  O.o

 

Ako sretnete medu, OSTANITE MIRNI U MESTU!   Da sigurno!!!  Trcite koliko vas noge nose :D





Znaci Tara je za one ljude koji vole cistu prirodu i odmor te vrste  :)

Svaki dan smo setali kroz sumu i uzivali u onome sto je priroda imala da nam ponudi, a verujte bilo je dosta toga. Vreme nas je posluzilo (da tako kazem)  :D  Na moju radost nije bilo snega. Sunce je sijalo skoro svaki dan i osecala sam se kao da je prolece. Malo cudno za februar na planini, ali ja sam se vec pomirila sa tim da se klima promenila i ne iznenadjuju me takve stvari.

 




Predah...


Jedan dan je cak i sneg padao, ali to nas nije sprecilo da udahnemo svez planinski vazduh... :)





Posto smo bili kolima resili smo da obidjemo sto vise i da vidimo sve sto se videti moze, pa smo svaki dan isli negde. Vec drugi dan imali smo 600 slika  :D

Obisli smo prirodu oko ova dva (gore pomenuta) hotela, Nacionalni park "Tara", jezero "Zaovine", vidikovac "Banjska Stena", decije odmaraliste "Mitrovac", park prirode "Sargan - Mokra Gora", Drvengrad, Kremnu i (trbuhom za kruhom) Bajinu Bastu...
















Pauza na srpski nacin...












*Iz Drvengrada ne mogu da kacim slike, jer ih ima toliko da ne mogu da se odlucim, koju da stavim i sve je prelepo i razlicito  :D  I ovde ostavljam LINK za istrazivace i jos jedan LINK  :)
 (sestra ako bude citala ovaj post reci ce "Sve si glupave slike stavila"  :D  )

1












 
Popili smo kafu, pojeli sendvice i palacinke...
Kusturica nas ispratio kuci....





U povratku svratili smo da vidimo i Sargansku osmicu (tu je i LINK za one koji zele vise da saznaju)





 



Onog jednog "sneznog" dana smo resili da ne idemo nigde dalje kolima, pa smo preko dana setali kroz sumu i uvece otisli na bilijar i kolace  :)



"Ocna radost, guzicna zalost"

"Trbuhom za kruhom..."
Od sve one nase hrane, mesa nismo nosili mnogo jer ne moze dugo da stoji, a salatu (povrce) smo racunali da cemo kupiti tamo (na Tari). Ljubazni ljudi su nam rekli da ako zelimo to da kupimo, moramo otici do Bajine Baste, jedino tamo mozemo to kupiti. "Ok, hvala, a koliko je to udaljeno?"... "Oko 17km."...
 "Ok 17km je kao od Futoga do Novog Sada" (to je svakako relacija koju svakodnevno prelazimo)... Posto smo mi "ravnicarska" deca, niko od nas nije racunao da je to 17km krivina  :D  Naravno da smo se pokajali sto smo krenuli u soping i hteli da izbacimo iz kola onog cija je to ideja bila... Naravno da smo zalili i sto nismo vegeterijanci... A mogli smo i nekog vuka uhvatiti i baciti na razanj... Gotovo, tu smo, gde smo... Do kraja smo bar kupili sta nam (nije) je trebalo.


Sve je predivno i sve treba videti. Na slikama se vidi deo, ali svakako treba doziveti ovakav odmor  :)  I to su samo probrane slike ...   :D

Ko je obisao ovo vec, zna o cemu pricam  :)




Nadam se da ste uzivali bar upola koliko sam ja uzivala  :)  




Hvala sto citas  :)

8 коментара:

  1. Zaista sam uživala u slikama, izgleda mi kao pravi odmor za živce :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da si uzivala :) A sto se tice odmora za zivce, zavisi od toga sa kime ides na ovakva mesta :D Bice jos ovakvih "mozak na pasu" postova :)

      Избриши
  2. Fenomenalan je smeštaj za te pare, baš sam se ismejala za pauzu na srpski način :D Vidi se da vas je vreme poslužilo - na svakoj slici ili otkopčane jakne ili ih uopšte niste ni obukli :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ej ma takve krevete ni kod kuce nemam :D A pauza, pa sta ces, kad svi volimo da krkamo, samo daj slanine i 'leba (nasao se i kajmak tu) :D Jbg moras imati snage ako te meda povija... A vreme, kad nema snega bar da nije hladno :)

      Избриши
  3. Postovana,
    Zelim da Vam se zahvalim na lepim komentarima o smestaju i planini. Ovo nam dosta znaci s obzirom da od skoro (reletivno 2011) izdjemo smestaj i da jos uvek radimo na stvaranju dobrog utiska i broju gostiju koji su bili zadovoljni.
    Hvala jos jednom!!!
    S postovanjem
    Milos Nesovic- "Apartmani Nesovic"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Raduje me da ste pronasli ovaj tekst :) Nema na cemu, kako bi moj momak rekao "Sve po zasluzi!" ;) Stvarno nije bilo zamerke na smestaj, a i Vi ste bili korektni i lepo nas ugostili. Hvala Vama jos jednom :)

      Избриши
  4. Prelepo je ,bila sam davno sa školom na vikend ali se ne sećam ničega,planiram da obiđem par mesta makar tako dostupnijih čim se oporavim da nadoknadim sve ovo što sam zarobljena u stanu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi smo planirali citava tri dana :D Predivna je priroda i za odmor dusu dalo :) Obavezno da ides u prirodu :)

      Избриши