Translate

среда, 2. април 2014.

Gel za tusiranje, a moze i deterdzent za sudove

Evo jedne korisne informacije.

Jednom prilikom dok sa sa strinom pila kafu, pohvalila mi se kako se serpa moze oprati i sa gelom za tusiranje.
Ja naravno, skeptik zivi, resim da ispitam tu stvar. Uzmem kreme kojima je prosao rok, sadrzaj izbacim u kantu za smece, uzmem gel za tusiranje Palmolive od meda i bez problema operem sve do jedne bez imalo muke (cak ni sundjer nisam koristila) :D



Inace fairy smo poceli da kupujemo kada se pojavio na trzistu i ubrzo prestali kada smo primetili koliko je stetan za nasu kozu. Koza na rukama se toliko osusi da nema kreme koja moze da je vrati u normalu u nekom kracem periodu.


U periodu kada smo koristili fairy za sudove ruke su mi izgledale ovako:
Slika preuzeta sa  http://nailcareasklisa.blogspot.com/2013/02/healthy-enhancing-skin-care-challenge.html

Vec duze vreme ne koristim gel za tusiranje, jer verujem samo u deciji sapun koji sam spominjala ovde. Posle njega se osecam cisto i nekako mi se cini da nije tolika hemija ako i bebe mogu da se kupaju sa tim sapunima.


Ako gel za tusiranje tako efikasno opere i najmasnije kreme i serpe, sta mislite da uradi onda nasoj kozi?




Ako laze koza, ne laze rog...  Rado cu saslusati sve izjave u korist gela za tusiranje i razmisliti da li i zasto treba da ga ponovo koristim...  A do tada, svaka preporuka za prirodni sapun je dobrodosla  :)



Hvala sto citas  :)

31 коментар:

  1. Vrlo interesantno! I ja sam batalila gelove,zato sto nisam videla nista sto bebi ili dove sapun ne moze da odradi.Vaznije mi je nega koze posle tusiranja.Sad si mi ti dala jos jedan razlog:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da... :) Upravu si za negu posle tusiranja :) Inace obozavam one prirodne sapune sto ih prave, imam jedan sa kosticama nara trenutno (za piling), ali me te kostice izgrebu zivu, tako da ga koristim jednom nedeljno i dosta od mene :D Ma sapunio su zakon. Ja sam godinala kupovala gelove za tusiranje, nisam htela za sapun ni da cujem, a sad kupim jedan od 250ml i traaaaaje godinu dana, kupam se samo da mi zamirisi kupatilo nekada :D

      Избриши
  2. Mogu da ti preporucim Magos sapune. Ja od kad sam ih pronasla ne koristim vise ni tusiralice ni mleko za telo...nema potrebe. Covek koji ih pravi ima grupu na fb pa ces ih lako naci.

    ОдговориИзбриши
  3. Interesantna informacija :)
    Koristim i gelove i sapune u zavisnosti od trenutnog raspoloženja, volim da imam puno izbora :)
    Sa dečijim sapunom nećeš nikada pogrešiti, nije ništa lošiji od fensi sapuna i gelova, i slažem se da je mnogo važnije šta se maže posle.
    Što se tiče prirodnih sapuna, ja svoje nabavljam na sajmovima i mini sajmovima, recimo poslednje sam nabavila na sajmu turizma i nekom mini sajmu meda, očigledno se sapundžije svugde prišljamče :) Evo sad baš gledam zalihe i na većinama ni nema naziva samo kesica, našla sam samo jednog proizvođača "Fruškogorski lahor"... Ubuduće ću više obratiti pažnju, prirodni sapuni su neuporedivo bolji od klasičnih i mislim da nekako uvek ostanu nepravedno zapostavljeni...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo setih se i njih
      http://freshkagora.rs/
      Sjajni su, pogotovo sapun sa cimetom mmmm

      Избриши
    2. Hvala ti na ovako iscrpnom odgovgoru :) Ima tih prirodnih sapuna i po zdravim hranama, a za ove freshka gora sam i ja cula na sajmovima, sad sam se setila da sam od njih imala tu ljubicastu kremu "blago licu mom" :) Dobro si me podsetila :) Nisam probala njihove sapune, ali sigurno hocu...

      Избриши
  4. I meni je ovakva koža na rukama, tačnije samo prsti su mi takvi a nekad me i užasno svrbi (tačno ću opet morati da koristim rukavice). A za tuširanje preporuka - Eucerin ulje za tuširanje, posle njega ne moraš niš da mažeš :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E za ruke, ako ti je jaaaako suva uzmi u apoteci ili nevenovu kremu ili trazi da ti oni naprave njihovu apotekarsku (koja je mene spasila) sa ureom... Idi u te apoteke koje prave te zavrzlame i pitaj, mislim da sma placala oko 180 din neku bas veliku kutiju...

      Избриши
  5. Da se zamisliš!

    A što se Fairyja tiče, ja sam sa njim upropastila ruke, tj. jagodice prstiju najviše da su mi bili potrebni dani i dani ne pipanja nijednog sredstva da bih ih oporavila!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma da, cista HEMUDZA (sto bi moja sestra rekla) :) Fairy je odavno izbacen iz nase kuce, a za ruke pogledaj prethodni komentar sta sam napisala Smizletini, ako su i dalje suve :)

      Избриши
    2. I ja ću ga izbaciti sigurno! Ionako tranzitiram ka kozmetici bez štetnih sastojaka a iskreno, ni sekund nisam pomišljala na "kućnu hemiju" i njene štetnosti! Već me sad boli glava kad pomislim da i to moram polako da menjam ako želim da živim zdravije! :)

      Избриши
    3. Da niko od nas i ne razmislja o kucnoj hemiji koliko je ona tek stetna... Bice post i o tome ;)

      Избриши
  6. Uuu, da, nikako ne koristim gel, jer mi susi kozu, i to bas osecam. Uglavnom sam presla na rucno pravljene sapune, i jako sam zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam dugo mislila da su mi ruke suve i da me izmedju prstiju svrbi od Fairy-ja ali nije :) tecni sapun je u pitanju! Cudo jedno kako posle samo 2 pranja ruku isusi kozu.
    Nema kreme koja ce pomoci... a kao glicerin neguje kozu... cista hemija!
    Deciji sapun je zakon!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Retko koristim tecne sapune pa ne mogu da uporedim, ali (verovatno se tripujem) cini mi se kao da se sa sapunom bolje okupam :D

      Избриши
  8. Meni skoro svi djeciji sapuni isusuju kozu, a zapravo je normalna, cak i nije nimalo suha. Jedini sapun koji mi je ok za tusiranje je Dove i pojedini kvaliteniji prirodni sapuni sa dosta ulja.
    Djeciji sapuni imaju pH koja nije odgovarajuca za odrasle ljude, vise je baznog pH, a nasoj kozi treba nesto neutralnije, od 7- 5.5 tako da mislim da bebi sapuni uopste nisu dobro rjesenje jer im je pH uveliko preko 7.
    Najgore sto puno zena misli da su im bebi sapuni dobri za pranje intimnih djelova, pa samo sebi navuku probleme u vidu gljivica i upala. Pisala sam kod sebe na blogu o tome.
    Mislim da porediti Fairy i gel za tusiranje bas nije ok, i treba ipak pogledati sastav, nije to ni blizu, evo bas sam gledala. :-)
    Naravno, neki gelovi za tusiranje su bolji, neki losiji, i puno zavisi od tipa koze kome ce sta odgovarati. Ja sam jedno vrijeme kupovala neki tecni sapun za ruke koji je divno mirisao, ali su mi ruke bile katastrofa od njega. Sad kupujem Balea i Dove tecne i super su mi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Morala bih istraziti malo to oko sapuna i pH vrednosti, ali cini mi se da na reklami za Johnson's baby (nesto) naglasavaju da je 5.5 pH. Ko ce ih znati. Meni ne isusuju.
      A za higijenu intimnih delova sam vec spominjala kad sam pisala o sapunima... Nikako bebi sapun za intimnu negu :)
      Sutra cu bas procitati sta si pisala, sad mi se vec oci sklapaju, a volim da citam lepo sa razumevanjem i bez zurbe :)
      Nije mi bila namera da poredim ova dva proizvoda, nego je ideja bila da skrenem ljudima paznju koliko su jaki gelovi za tusiranje... :)
      A sto se DOVE-a tice, taj miris mi je prelep :)

      Избриши
  9. Zanimljiv post:)Meni gelovi nikada nisu bili privlacni za upotrebu,ali zato mi je Dove sapun,onaj klasicni,teget,zakon! Isto tako koristim i cuveni decji sapun otkad znam za sebe i nikad mi nije ni najmanje iziritirao kozu,koja je jako nezna i osetljiva.S tim u vezi,mislim da ne stoji ono sto je rekla Snow,sve je to individualno,pH decje vs pH odrasle koze,ne treba sve to tako rigidno shvatati,jedno je teorija,drugo praksa zar ne:)? A gljivice i upale tek nemaju nikakve veze sa tim. Pozdrav Milice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) E svi nahvaliste taj DOVE sapun da cu ga morati ponovo kupiti... :) Korsitila sam ga odavno, toliko davno da sam vec zaboravila kakav je bio :)
      Svako ima pravo na svoje misljenje i svoje stavove i ja to cenim :)

      Избриши
  10. ali to je sasvim normalno, da pitaš nekog hemičara "ili ti mene" to su tenzidi, koji su u svim čistačima, i u prašku za veš, deterdzentima, showergelu, čistačima za lice itd,. samo se ovim za lice dodau dakozvani hidratori, i parfemi da miriše bolje od narvno hemijskog praška i to je cela nauka, tenzidi su ti svuda, u sapunima, prskalicama za stakla gde imaš jos aktivne jone i alkohol.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Komentar strucnog lica je uvek dobrodosao :) Ne mogu da se mesam u vasu strucnu tacku gledista, ali meni se nekako cini previse agresivno da jedan gel za tusiranje moze da opere uzasno masnu serpu... :) Mislim, ja se ne mazem uljem niti se potapam u mast da bi mi trebalo nesto tako agresivno :) A mozda to treba da bude tako? Ko ce ga znati...

      Избриши
  11. Ja evo mesecima nemogu da ocitavim ruke toliko su u ranama da je strasno bolno najvise su ispucale tu oko noktiju nemogu da savijem ruku u pesnici od bolova da li neko zna koju kremu da kupim sve sam probala nije pomoglo .da izlecim ruke .

    ОдговориИзбриши
  12. Ja evo mesecima nemogu da ocitavim ruke toliko su u ranama da je strasno bolno najvise su ispucale tu oko noktiju nemogu da savijem ruku u pesnici od bolova da li neko zna koju kremu da kupim sve sam probala nije pomoglo .da izlecim ruke .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za početak prestani odmah sa korišćenjem Fairyja, ako je to od njega, ili bar koristi rukavice! Ni meni nije pomagala nijedna krema dok sam koristila Fairy, samo prestanak njegovog korišćenja. Posle mi je svaka krema bila dobra, mada mi se najbolje pokazala Avon glicerinska za ruke i nokte, jer samo kremom za ruke nisam uspevala da oporavim i nokte. Verujem da će ti bilo koja krema sigurno pomoći ako situacija nije nešto preozbiljna i za stručnu pomoć.

      Избриши
    2. Idi u drzavnu apoteku i trazi da ti naprave kremu sa ureom za jako ostecene ruke!!! Meni je ta krema bas pomogla i naravno kao sto je i Ana napisala PRESTANI SA KORISCENJEM FAIRYJA!!!!!!! Sve dok ga koristis nista ti nece pomoci!!!

      Избриши
  13. Da koristim fairy .sigurno vu prestati da ga koristim .sa rukavicama nemam osecaj da li je nesto oprano i lepo isprano dok ne osetim da mi skripi pod rukama 😄 .hvala

    ОдговориИзбриши
  14. I dalje ne mogu da zaboravim kada sam se jednom (ne)prilikom istuširao nekim ženkim hidratantnim gelom za tuširanje. :-\ Tada sam imao osećaj da sam kao puž golać - sluzav i da ne mogu da se obrišem i osušim barem sat vremena. Behhh! :-6
    Nekako više mi se sviđaju sapuni i žao mi je što se zatvorio LUSH kod nas. :-(
    Recimo od pomoći nam je bila i Neutrogena krema.
    A oduševili smo se i proizvodima Limes (biološki - ekstrakti biljaka, ekološki - nisu štetni za okolinu). Moj tata počeo da pere sudove zbog njihove tečnosti za sudove. xD
    E sad pošto znam da je FLOGOCID multifunkcionalna krema (koja samo što ne leči sidu) možda može da pomogne ako ne možete da nađete neku državnu apoteku da vam naprave ABC kozmetiku (šampon protiv peruti, kremu za određeni problem...)
    Ja ću da vidim neku novu prirodnu pastu za zube i sapun na nekom od ovih narednih sajmova ili manifestacija.
    A da, koristimo i onu zelenu lopticu za pranje veša sa nekakvim šljunkom ili šta već, i koliko vidim stavlja se prašak za veš samo malo i to samo za beli veš.

    Manje HEMUDŽE, više Novca u džepu - ja sam za!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta ti ovde napisa?!!! :D
      Puz golac :DDD
      Nisam ni znala da se zatvorio, ali imas toliko drugih proizvodjaca sapuna i mozes ih naci po tim sajmovima.
      Da da, limes, elisa... to je to... dobri su :)
      Javi za novosti na sajmovima, ja volim te sajamske novotarije :)
      Hej i kakva vam je ta loptica? Je l' opere kako treba?

      Избриши