Translate

среда, 28. мај 2014.

Šminka za matursko veče

Bilo da je upitanju velika, mala matura ili apsolventsko veče svaka od devojaka će dati sve od sebe kako bi bila najlepša te večeri. Mnogo vremena provedemo tražeći odgovarajuću haljinu, cipele i frizuru. Sve više devojaka posvećuje pažnju odabiru stila i kombinacije boja na svome licu.
Shodno tome evo nekoliko saveta kako da izaberete šminku za maturu.

Ako se dvoumite da li treba ili ne, što se mene tiče slobodno koristite malo jaču i malo više šminke. Ipak je to svečanost i treba uz haljinu i frizuru koju nosite imati i adekvatnu šminku kako bi slika bila potpuna. Ko je još video tortu bez šlaga? ;)

-Puder - je obavezan jer će vam izjednačiti ten, eventualno prekriti neke nedostatke, izgledaćete svežije i pri odabiru pudera potrudite se da tražite boju sličnu boji vašeg tena, jer puder služi da bi se pokrli nedostaci, a ne da izgledamo preplanulo ili tamnije. To je najveća greška koju devojke prave. Bolje biti i svetlijeg tena pristojno našminkana nego tamnija katastrofa! Ako nosite  rolku ili neku toliko zatvorenu haljinu još bi i moglo proći, ali ako je haljina otvorena, narandžasto lice i beo vrat nikome neće biti privlačni. Slika će se verovatno naći negde na internetu kao predmet ismevanja. Ako želite da vam puder potraje malo duže na licu korisitite bazu/prajmer.




Izvor slike


- Senke - Ako niste stručne u ovoj oblasti, nemojte preterivati sa bojama (plava, zelena, ljubičasta senka).

Izvor slike
Izvor slike


 "Prirodne" boje uvek mogu izgledati lepo. Slobodno koristite sedef senke ako vam šminkanje ide od ruke. Sedef je ok u tim godinama i izgleda svečano. Ako niste stručne izbegnite sedef da ne bi sijale na sve strane.
Čuveni SMOKEY EYES je mač sa dve oštrice. Sama reč kaže da je oko "zadimljeno" i ne znači da je oko (isključivo) crno.
Crna senka takodje može biti veoma zahtevna za "početnike pa umesto da izgledate ovako

Izvor slike
ili ovako

Izvor slike

izgledaćete ovako



Izvor slike

- Karmin - MOLIM VAS nemojte koristiti crveni ili rozi karmin u kombinaciji sa plavom, zelenom ili ljubičastom senkom!!!!!  To NIKAKO ne može da izgleda dobro. Ako ste u dilemi, sa sjajem ne možete pogrešiti.


Izvor slike

- Obrve - Internet i novi modni trendovi nam nameću razne novine, ali nismo svi spremni da ih ispratimo. Ako ne znate kako treba, bolje nemojte nista raditi!  




Izvor slike
NAOPAKO  O.o


Izvor slike


Izvor slike


Izvor slike


Ostavljam vam i jedan interesantan i koristan link:




- Konturisanje lica - Mnoge devojke vide da treba staviti nešto belo i nešto braon na lice pa da se tu dobiju neke senke i da se izbeli ispod očiju....


Izvor slike
Pa na kraju dobijemo ovako nešto




Izvor slike
Konturisanje lica se radi da bi se pokrili nedostaci (npr veliki i debeo nos, veliko celo...) i nije isto za svako lice. Ako ne znate kako to treba da uradite, bolje se ne igrajte da ne biste istakli nedostatke još više.



Šminka ne mora po svaku cenu da ide u kompletu sa haljinom i cipelama (plava ili zelena haljina, pa takva ista senka). Postoji šminka koja ide uz sve kombinacije.

Sa ovakvom šminkom ne možete pogrešiti.


Izvor slike


Izvor slike
Izvor slike


Šminka je tu da istakne nasu lepotu, a ne da napravi od nas predmet ismevanja. Na kraju krajeva ni jedna od devojaka ne želi da ode na maturu ovakva:

 
Izvor slike






Izvor slike




Nadam se da će vam ovi saveti bar malo pomoći. Ako ste i dalje u dilemi, jednostavno idite kod neke proverene šminkerke i nemojte brinuti  ;)

LEP PROVOD VAM ZELIM!  :)


Hvala što čitaš   :)

13 коментара:

  1. Hhahaha, slike su brutalne, pogotovo te s "obrvama"

    ОдговориИзбриши
  2. Au koliko kriminalnog šminkanja na jednom mestu! :D
    Meni je matura bila davno, pre deset godina, ali isti saveti se mogu primeniti za svaku svečanost gde će biti dosta fotkanja :)
    Samo ja nisam za bežanje od boja u neutralno, pogotovo na svečanostima gde treba biti upadljivo sređen. Boje mogu predivno da izgledaju, ali sa njima kao i sa šljokicama treba biti umeren i pažljiv :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To sam i ja pomislisla kad sam zavrsila post :D I jesi upravu za ostale svecanosti :)
      Jesam ja za boje, ali napisah da onaj ko nije bas spretan ne eksperimentise :D Znaju devojke svasta na sebe da stave :/ Narocito jesam za jaku sminku za svecanosti, kada ako ne tada? :) Ali ne znaju svi sta znaci "jaka sminka" i gde joj je granica, pa onda bolje ne eksperimantisati ;)

      Избриши
  3. Eh, da mi je sad matura pa da se našminkam kao ona sa crvenim karminom i plavom senkom. Totalno je urbana i šik. :) Ne znam ko je plavuša koja ima smokey eyes, ali je pefektno našminkana i baš mi je lepa (mislim na ovu u sredini, ne na čudo sa crvenim karminom i crnim oko očiju) :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D Pa sta te sprecava da izadjes u grad i das sebi nekad oduska i nasminkas se onako kako ti zelis eto npr da stavis crveni karmin i plavu senku i da izgledas sik :D Da plavusa je i lepa i lepo nasminkana, neznam ni ja ko je, to sam iskopala slike na netu :)

      Избриши
  4. Анониман28. мај 2014. 23:37

    Hahahahah pa ovo je strasno, koliko ruznoce moze biti na jednom mestu :D :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ko bi rekao, a ? :D Ma kada bi se one lepo nasminkale, verovatno ne bi bile ruzne... ali ovako :D

      Избриши
  5. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман21. мај 2015. 19:31

    Реално одвратно је :р

    ОдговориИзбриши