Translate

уторак, 9. септембар 2014.

Alverde dve faze za skidanje šminke

Kao što već svi dobro znate, Alverde je prirodna kozmetika proizvedena u Nemačkoj koju možete po pristupačnim cenama kupiti u DM-u. 

Kako moja sestra ima razne faze u životu, tako sam ja u njenoj fazi "izbaci hemiju iz života" saznala za Alverde proizvode. Par puta je donosila nešto što meni nije odgovaralo pa sam pomislila "sra*e kao i sve ostalo, a i ko zna da li je stvarno prirodno, oni mogu napisati tamo šta hoće..."
Bilo je tu nekih krema za ruke, lice i još nekih proizvoda (ne mogu sad ni da se setim), kojih već dugo nema kod nas u kupatilu. Od jednom pojavila se ova flašica. 
Pomislila sam kako mi je lice prljavo i da bi mi baš dobro došlo nešto za čišćenje, ali bilo je kasno za glinu pa sam rešila da se sa glinom pozabavim sutradan, a ne bi bilo loše probati ove dve faze.


   
"Ok to je njeno, neću da otvaram...". 

Kako ona nije kod kuće po nekoliko meseci (zbog prirode njenog posla), rešila sam da isprobam ovaj proizvod dok mu još nije rok istekao  :)

Došla iz izlaska (koji podrazumeva ful šminku), kako to obično biva oprala zube, istuširala se i umila toplom vodom i sapunom (uobičajen ritual). Nakon toga (jer ritual tako nalaže) dolazi sredstvo za skidanje šminke. 
Uzeh dve faze sa police, stavila malo na vatu i prinela licu...

"MAJKO MILA OVO JE UŽEGLO!" Nisam navikla da kozmetički proizvodi imaju tako neprijatan miris... Pogledam rok, važi još više od pola godine... Hm rekla bih da se oseti na maslonovo ulje...
Brzo sam se navikla na taj miris.

Pre upotrebe treba promućkati proizvod kako bi se dve faze "spojile"  :)




Inače nemam naviku da pišem šta proizvodjač kaže, ali ovog puta želim, jer svašta oni tamo napisaše...

Alverde 2-fazno sredstvo za skidanje šminke 100ml
Sa negujućim uljima. Čisti kožu blagim tenzidima i odabranim uljima. Kombinacija ekstrakta badema i avokada iz kontrolisanog biološkog uzgoja neguje i smiruje osetljivu kožu lica. Ekstrakt aloe vere i ulje jojobe daju koži vlažnost.
Upotreba: Pre upotrebe promućkati. Naneti na tufer i blagim pokretima preći preko lica. Bez sintetičkih konzervanasa, pogodno za osobe koje nose sočiva. Oftamološki ispitano. Pogodno za vegance i vegeterijance.


 

Evo jedna zanimljivost. 


Ko me prati na instagramu (a i na blogu sam pisala), zna da imam činčilu Odija (evo link ko hoće da čita o Odiju).
Odi je jedan osobenjak. Prilično neuobičajeno se ponaša. Nadala sam se da će se to vremenom promeniti, medjutim nije. Sve je ostalo isto, ali sam ga umedjuvremenu zavolela takvog kakav jeste.
Često mu donesem nešto iz zdrave hrane i ako nije sveže on to neće da jede. Kao i sve ostalo i ovo sam proveravala dok nisam bila 100% sigurna da to zaista radi. Kao što je mama jednom rekla "Odi ti je dobar indikator da li je nešto ispravno i slobodno možeš jesti sve što i on"  :)
Odi MRZI lak za nokte i uvek kada su mi nalakirani nokti on isto reaguje (okrene glavu u drugu stranu, podigne brk, namršti se i ne prilazi više mojim prstima). Tako je i sa kremama za ruke, losionima za telo, šminkom i ostalom kozmetikom. Jednostavno voli prirodan miris (kad smo kod toga stalno mi njuši čarape).

Posle mog tretiranja lica dvofaznim Alverde proizvodom, prišla sam kavezu i gurnula prst da vidim kako će reagovati. Dugo je stajao i njuškao moj prst (njuškicom pripijenom uz kožu tako da sam osetila njegovo mekano krzno), što je meni bio i više nego dovoljan znak da se radi o zaista prirodnoj kozmetici (ili je Odi počeo da se drogira).





Kada proizvod stavite na vatu dosta će "propsati", tako da samo slobodno malo "razgrnite" vatu (sa čiste strane) i koristite  :) 

Nisam se umila pre spavanja. Ujutru mi je koža bila lepa i mekana (i mnogo čistija). Interesovalo me je kakav će ishod biti pa sam prebrisala lice Bioderma micelarnom vodom (večiti istraživač). Vata nije bila skroz čista, ali Bioderma je Bioderma  :D

Takodje me interesuje kako će se ovaj proizvod pokazati na mojoj koži posle dužeg korišćenja, ali o tom potom.
  Cena od 285din i dostupnost  Alverde dvofaznog sredstva za skidanje šminke (može se kupiti u DM-u) su takodje prednost. Sigurno ću ponovo kupiti ovaj proizvod.

Ostavljam vam link DM kataloga (od 01.09. do 16.11.2014.) u kom možete videti (na strani 3) cenu ovog proizvoda  :)


Kakvo je vaše iskustvo sa ovim proizvodom ako ste ga koristile?


Hvala što čitaš  :)



6 коментара:

  1. Ovaj proizvod nisam koristila ali sam cula dosta pozitivnih komentara za alverde kozmetiku.Odlucila sam da uzmem biodermu, ne zelim sad da menjam planove :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D PA dobro, bioderma je bioderma, ali ako pretekne nesto novaca mozes i ovo kupiti (za kusur mozda) :D

      Избриши
  2. Hahahaha ti si skroz otkacena! ( u pozitivnom smislu naravno :D ) Slatko si me nasmejala pogotovo sa Odijem, uzivala sam citajuci duhovitu recenziju :)

    ОдговориИзбриши
  3. E, da ne verujes da i ja imam nesto sto ti imas meni onako...bolje mi je apotekarsko mleko za skidanje sminke kod Jankovica :) Ljubim te Milicice!

    Frajlica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto da ne verujes? :) Pa ja kupujem sve u radnji gde i vi mozete kuiti hihihi ;) Nisam probala to mleko, ali za ovo kazu da je prirodna kozmetika, ne znam koliko je to iz Jankovica prirodno... A i normalno da ne moze svima sve da odgovara :) :* Cmok i tebi frajlice :***

      Избриши