Translate

понедељак, 9. фебруар 2015.

Restoran ARHIV Novi Sad - Iskustvo

Prvi put pišem tekst na ovu temu i nadam se da ću uspeti da vam prenesem bar delić iskustva i emocija.

07.02.2015. (pre neki dan) smo išli da gledamo "Državni posao". Na putu ka pozorištu sestra je rekla "Ej ima ovde jedan kafić, gledam ga odavno i jednom kada sam htela da svratim bila je privatna žurka. IDEMO TAMO posle predstave!"
Što da ne!
Predstava je bila super  :) Neću sada na tu temu...

Posle predstave uputili smo se u Ilije Ognjanovica 16. Ja znam da tu već dugo postoji lokal, ali nikada nisam ulazila unutra. Na vratima samo se zadržali čitajući šta se nudi. U jednom momentu vidim da piše RESTORAN ARHIV i viknem sestri, "To je restoran, nije kafić!"
Nismo planirali da idemo u restoran, pa su bile sekunde upitanju kada smo odlučili da ipak ne udjemo!
U tom momentu je konobar otvorio vrata i ljubazno nas pozvao unutra. Objasnili smo mu da smo misilli da je kafić i da smo hteli samo da popijemo piće i da ne želimo da zauzimamo mesto kad već nećemo večerati. Rekao je da nije nikakav problem ni da popijemo piće i da bez ustručavanja udjemo  :)  Pogledali smo se i ušli.



Ambijent:

Restoran je podeljen rekla bih na dva dela. Prvi (veći) deo u koji ulazite odmah sa vrata i desno jedan manji deo pregradjen zidom sa (nisam sigurna dva ili tri manja stola za 4 osobe). Ambijent predivan! Sa merom! Podjednako poslovan, romantičan, moderan, elegantan, opušten... 
 
Konobar nam je predložio da tu sednemo, medjutim došla je menadžerka (i suvlasnica ako sam dobro razumela) restorana i premestila nas u veći deo za sto za 6 osoba, gde je svakako bilo više prostora.

Ubrzo posle posluženog pića konobar je doneo u metalnoj kantici "štapiće" sa dva umaka (nazvala bih to tako), jedan slan i jedan sladak.

Somersby, jeger, čaj, veliko točeno i "Kovačević" belo vino u čaši... Kad smo već tu osećali smo se slobodno da uzmemo meni i pregledamo šta nude, za neke buduće posete...


Evo šta vlasnici restorana obećavaju:

U prijatnom ambijentu, u samom srcu starog jezgra grada Novog Sada, smešten je restoran Arhiv. Restoran svojom atmosferom I ugodjajem čini da Vaši trenuci provedeni kod nas Vama ostanu u najlepšem sećanju. U njemu možete probati specijalitete mediteransko-vojvodjanske kuhinje spremljenih na naš način.
Posebno izdvajamo specijalitet Ombolo u testu, koji možete probati I naručiti samo kod nas.
Pored toga nudimo fine obrok salate, domaće taljatele I njoke, biftek I piletinu sa posebnom preporukom šefa kuhinje kao I slatkiše koji će Vam se dopasti na prvi zalogaj !
Naš zadatak je da Vam ugodimo, a Vaš samo da se opustite I uživate....



Sestra je predložila da ipak uzmemo nešto da probamo, više iz zahvalnosti na takvoj ljubaznosti i gostoprimstvu, nego iz gladi  :)  Takodje odlična prilika da probamo nešto iz njihove ponude jela.

Hrana:

Dva Ombola (sa pilećim mesom), jedna salata i jedan dezert.
Ja sam izabrala salatu i pisaću vam o njoj  :)  

Više vrsta zelene salate, sa piletinom (ja bih rekla grilovanom, ne sećam se šta je pisalo u meniju), bademima, balzamikom, maslinovim uljem, listićima mocarele i prelivom sa medom.
Svi sastojici koje obožavam, ali nikada ih nisam jela u toj kombinaciji.

Prvi zalogaj je izmamio osmeh na mom licu  :)  Kakva divna kombinacija ukusa! Piletina je bila savršeno spremljena! Iskreno ne znam kako ću se sledeći put odlučiti za nešto drugo, a volela bih da probam i ostalo iz ponude.

Što se veličine porcije tiče za mene je bila sasvim dovoljna (da se prejedem), ali za nekoga ko jede 1kg jagnjetine ovo bi bila samo salata uz glano jelo! Moj momak kaže "Tebi čovek koliko da ti ćeš pojesti i dosta ti je... Pola porodične pice ili dva lista salate, svejedno", tako da ne znam koliko sam merodavna da komentarišem količinu porcije  :D

Probala sam i ostala dva slana jela. Ni na njih nisam imala primedbu. Jedino nisam imala sreću da probam dezert, jer je bio verovatno tako dobar da nisam ni primetila kad su ga pojeli.
Momci su bili oduševljeni dezertom, a poznavajući mog momka, nešto mora biti BAŠ dobro da bi on bio oduševljen. 

Dezert je bio serviran u teglici, što mi je bilo veoma simpatično.



Usluga i osoblje:

Ugodjaj ne bi bio potpun da nije bilo profesionalne usluge! Konobar ljubazan, stručan, učtiv, odmeren. 
Menadžerka lokala nas je takodje oduševila. Neko ko zna šta radi i uživa u tome što radi. Kada neko voli svoj posao onda se to i vidi! Pozitivna energija!  :)

Cene:

Ono što svakoga od nas interesuje je svakako odgovor na pitanje "Koliko će to zadovoljstvo da me košta". Nas je sve ovo (6 pića (sestra uzela još jedno piće), dva ombola, jedna salata i dezert) izašlo oko 3.300,00 din. Salata je bila oko 550din čini mi se, što je prosečna cena salata po restoranima. Znam da je dezert bio oko 260din.


Ako volite nešto drugačije onda vam svakako preporučujem da obavezno posetite ovo mesto! 

Ide "Dan zaljubljenih" pa ako ne znate gde da izvedete svoju lepšu polovinu, evo vam odličan predlog. Evo još jednom link restorana (klik). Nisam sigurna, ali ako planirate da izvedete devojku možda bi trebalo rezerisati unapred.


Ako ste ipak tip osobe "Plodovi TORA" i samo da se "krka mesine", onda nemojte gubiti vreme ovde, nego lepo odete u Futog kod Nagela (Moja mala kuhinja). Roštilj je tamo provereno najbolji (Novi Sad i okolina) i sve tog tipa menija. Hrana domaća, sveža, SAVRŠENA! U jednom od sledećih postova bih mogla napisati detaljnije o njima  :)

 Moja ocena je 5/5!

*Sve slike su preuzete sa njihove FB stranice, jer se stvarno ne osećam prijatno da izvadim telefon i slikam hranu u restoranu, a i više volim da se opustim i uživam u ambijentu i ukusu hrane.




Da li ste bili već ovde i kakvo je vaše iskustvo?


Hvala što čitaš :)



4 коментара:

  1. Interesantno iskustvo, volim da pročitam i ovako nešto na bblogu :)
    A kakva je bila predstava, obožavam Državni posao? :) L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa i ja volim da procitam na tudjim blogovima malo te "izletnicke postove" :)
      Jao predstava je bila super, znas kad u jednom momentu nisu mogli vise da izdrze i poceli da se smeju svi trojica :D :D :D Tad su dobili najveci aplauz :D Kraj je super, treba pogledati... I ja ih obozavam, sve epizode pratim. Ne stizem svaki dan, ali dve puta nedeljno sednem pa pregledam sta nisam :)

      Избриши
  2. Baš je lepo ,ja nekako uvek idem na jedno mesto kad god idem negde pa mi je super da vidim šta se još to krije po našem lepom gradu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja tako kad se uhvatim za jedno mesto ne molim da menjam, Ali opet volim da probam I nesto novo :-)

      Избриши