Translate

среда, 24. јун 2015.

Artdeco senke za oči - recenzija

Još uvek u potazi za dobrom baznom senkom!


Volim Artdeco šminku i moja iskustva sa njom su uglavnom pozitivna, ali evo jednog iznenadjenja. 



Za mene dobra bazna senka treba da bude odlično pigmentovana, da se ne "raspada" i da se lako nanosi.
U potrazi za istom naleteh na ove dve Artdeco senke 551 i 554.
Jedna vuče na žućkasto (554 - ova levo), a druga je rozikasta (551 - desno), obe su mat i spakovane u malu četvrtastu ambalažu od po 0.8g.



Senke su srednje pigmentacije (uvek mi je potrebno više slojeva kako bih dobila ono što mi treba), mekane na dodir (lepo ostaju na četkici), ali se jako brzo troše
Kada radim sa njima imam utisak kao da leti prašina oko očiju, ali ne pada (kao što zna da bude problem da većinom senki) nego nekako ide na gore. 
Ova koja je više potrošena živela je čak dva dva meseca (ova druga koje još uvek ima počela je karijeru krajem maja, znači pre mesec dana). Nikada mi se nije desilo da mi se senke ovako brzo potroše.



Ako uporedimo sa senkama iz Sephora palete koju sam ocenila kao prosečnu i sa senkama iz Too Faced palete koju sam ocenila kao odličnu evo šta cemo dobiti:


Malo matematike  :)

0.54g x 3 = 1.62g     (Pola godine aktivnog korišćenja) - Sephora - Oko 3.500din Cela paleta!
0.8g x 2 = 1.6g     (Dva meseca aktivnog korišćenja) - Artdeco - 670din po komadu (1.340din)
0.9g x 1 = 0.9g     (Godinu i šest meseci aktivnog korišćenja) - TF - oko 5500din (Cela paleta)

* Malo objašnjenje za TF paletu - Ako pogledamo gramažu imamo 
            - 3 x 2g
            - 6 x 0.9g
to bi bilo kao da (okvirno) imamo 12 senki po 0.9g i kad to podelimo dobijemo da jedna senka košta 460 din.
Ovde sam napravila čist račun. Nemojte zaboraiti kakvo nam zadovoljstvo u radu pruža kvalitetna šminka.





Zaključak 

Senke su ok, ne mogu reći da su loše, ali nekome ko ih koristi svakodnevno ne isplati se. JA ih neću više kupovati, tražim nešto bolje. Imam pupa senku (ali nije mat) koja košta oko 1800din i NE MOŽE da se potroši, e to se isplati  :)
Moram još jednom da pohvalim Too Faced paletu senki. Ako ste propustili evo recenzija ovde.



Nadam se da vam je ova recenzija bila od koristi. 


Hvala što čitaš i komentarišeš  :)

18 коментара:

  1. Hahaha :D Nisam do sada radila matematičku kalkulaciju potrošnje senki, ali se slažem da sam retko impresionirana mat senkama sličnih boja. Inače takođe volim Artdeco. Btw, moram ti reći da je imaš razmišljanje tipično za jednog šminkera "koliko se materijal brzo troši i da li se isplati" %).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se mora, nije tesko... da i ti svaki drugi mesec das po 700din za jednu baznu senku radila bi i ti kalkulaciju sve pevajuci :D Iz mog dosadasnjeg iskustva ni jedna bazna senka mi nije dala ono sto sam trazila od nje, ali ne odustajem od potrage :) A sto se materijala tice, posao je posao ;) Ja volim da je sminka kvalitetna i mislim da se uvek isplati platiti malo vise i ulagati u materijal, a te kalkulacije su mi uza specijalnost, jer kad ih ne bih radila brzo bih bankrotirala :) A i znas kako, nekada mi se nesto svidi, ali i se ucini skupo, pa kad odradim kalkulaciju shvatim da je to ustvari super isplativo... Inace imam spremnu kalkulaciju i za Naked paletu i vise se isplati od ove TF :D :D :D

      Избриши
  2. Hahah, pametnice ;)
    Ne bi mi nikada palo na pamet da na ovaj način gledam na senke ali razumem...posao ti je takav i naravno da ćeš gledati uštedu/potrošnju. U svakom slučaju super recezija, ali moram da kažem da ja volim Artdeco senke, trep, trep :D L.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odabir sminke sa malo drugacijeg aspekta :D Ja sam mislila da se devojke inace tako preracunavaju, ali na osnovu vasih komentara vidim da to i nije bas uobicajeno :D A artdeco senke volim i ja, ali skupeeeeeeee pa ne mogu da ih priustim :D

      Избриши
  3. Анониман24. јун 2015. 23:47

    Nisam koristila AD sjenila, ali meni se inače mat sjneila bilo kojeg brenda brže troše i uvijek ima dotaknem dno prije nego shimmerastim. Za ova dva AD se baš ne isplati davati pare ako se tako brzo troše :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imamo isto iskustvo kada poredimo mat i sjajne senke, ali koristila sam i druge bazne senke koje mi se nisu tako munjevitom brzinom potrosile :) Kazem dobre su za nekoga ko se ne sminka svaki dan... :)

      Избриши
  4. Volim ovakav pristup racionalizaciji šminke ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I moj dzep voli :D Moram tako da se preracunavam jer ako bih tako bez kalkulacije kupovala nikada mi ne bi bilo dosta para za sve sto mi treba :) Ovako uspem da kupim "jos nesto" :)

      Избриши
  5. Znala sam da u tebi čuči ekonomista koji će kad tad isplivati haha :)
    Mene je kuma pre neki dan šminkala sa Artdecoom, odlepih, sve mi treba :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imala sam ja u mojoj skoli ekonomisanje :D Polako Jovanka, polako... Nama uvek sve treba :D Imaju odlicnih stvarcica. Probaj rumenila njihova, ja sam odusevljena, imam 49 nijansu to je rozikasto...

      Избриши
    2. Baš sam danas gledala ovu TF semi sweet čokoladnu paletu, mnogo su dobre one dve nazne velike senke. Pa napravi neku racunicu ;))) Imam neko Artdeco rumenilo, ne znam sad broj ali predivno mi stoji :D

      Избриши
    3. Hoces mi jos malo stati na zulj sa tom paletom, a? Nema racunice dok ne probam, ne moze napamet nista, iskustvo pise blog ;) E jesi razmisljala o tome da prodas tu paletu mozda? O:) Trep, trep (sto bi Lidija rekla)

      Избриши
    4. Razmišljala sam, al nema šanse, pošto nju najviše koristim :)

      Избриши
    5. Dobro, ali ako saznas da ima voljnih, slobodno me obavesti, a do tada mi slobodno pisi kako je predivna i kako je nesto najbolje sto imas od sminke i kako svi treba da je probaju i imaju :D Mogu ti reci da mi je MAC vanilla fina bazna senka, samo sto bi za moj ukus mogla biti za nijansu tamnija i zuca... i da, ne trosi se brzo... :) Sad sam radila sa njom pa sam bas obratila paznju...

      Избриши
  6. Oduvek sam zelela njihove senke jer sam mislila da su kvalitetne. Pre mesec dana sam kupila 4 senke u Nemackoj, testeri su bili savrseni, ali eto kada sam pokusala da se nasminkam, pigmentacija je jako losa i praskaste su, ne moze se pojacavati intenzitet boje nanosenjem novih slojeva i da, probala sam na tri razlicite baze za senku, izmedju ostalog i Artdeco bazu. Sve u svemu, nisam zadovoljna i necu ih ponovo kupovati. Inglot senke su mi definitivno i dalje omiljene. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se da ARTDECO nema bas sjajne senke. Sto se inglota tice, imam jednu njihovu senku pa ne mogu da sudim, ali sa Too Faced senkama sam odusevljena i toplo ih preporucujem svima :)

      Избриши
  7. Ово је јако интелигентан пост. Сматрам да успешна блогерка треба да буде и колико толико добар економ, а не амо сакупљач шминке којој ионако ускоро истиче рок.
    Стварно ми није јасно шта ће некоме 30 паковања пудера коме је ионако рок ограничен на рецимо, две или три године. Па то су онда бачене паре. Не говорим о људима који огромне новце зарађују од шминкања и рецензија, па им се и исплати. У већини случајева, чини се да се ради о девојкама које не знају са парама. :)

    Већина рецензија на другим блоговима су спонзорисане, ако ни чим другим, оно бар бесплатним узорцима. Када се то узме у обзир, плус субјективни утисак онога ко пише, плус камера која не може верно да представи боје о којима се пише, долази се до закључка да неки можда те блогобе заиста узалуд и пишу...

    Оваква врста рачунице ме као потенцијалног купца заиста и занима. Желим пре но што одем у продавницу да знам шта колико кошта, где има, које боје, колико је паковање, рок трајања и сл. Такве информације мене занимају.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na ovako opsirnom i kompletnom odgovoru kao i lepim recima :) Kao sminker trudim se da sto vise ulazem u kvalitetan materijal koji ce mi se isplatiti, pa su ovo informacije koje ne mogu da ne uzmem u obzir. Cesto je tesko proceniti koliko dugo traje neki proizvod narocito kada je rec o proizvodima koji se sporije trose, ali ovako ocigledno bacanje para ne znam kome je od koristi :) Blog malo zna da povuce i da devojke trose i vise nego sto je zaista potrebno (znam jer se i meni desilo), ali dobro je shvatiti i odoleti iskusenju. :)

      Избриши