Translate

Svilene trepavice

Konačno možete imati zanosan pogled i trepavice o kojima ste oduvek maštale...

Make up - Moj rad

Neki od mojih radova

Sadrzaj mog metalnog koferceta

Zavirite slobodno ;)

Rad na recnom brodu

Kako sam ja otisla...

Vestacke trepavice

Za ili protiv?

среда, 28. мај 2014.

Šminka za matursko veče

Bilo da je upitanju velika, mala matura ili apsolventsko veče svaka od devojaka će dati sve od sebe kako bi bila najlepša te večeri. Mnogo vremena provedemo tražeći odgovarajuću haljinu, cipele i frizuru. Sve više devojaka posvećuje pažnju odabiru stila i kombinacije boja na svome licu.
Shodno tome evo nekoliko saveta kako da izaberete šminku za maturu.

Ako se dvoumite da li treba ili ne, što se mene tiče slobodno koristite malo jaču i malo više šminke. Ipak je to svečanost i treba uz haljinu i frizuru koju nosite imati i adekvatnu šminku kako bi slika bila potpuna. Ko je još video tortu bez šlaga? ;)

-Puder - je obavezan jer će vam izjednačiti ten, eventualno prekriti neke nedostatke, izgledaćete svežije i pri odabiru pudera potrudite se da tražite boju sličnu boji vašeg tena, jer puder služi da bi se pokrli nedostaci, a ne da izgledamo preplanulo ili tamnije. To je najveća greška koju devojke prave. Bolje biti i svetlijeg tena pristojno našminkana nego tamnija katastrofa! Ako nosite  rolku ili neku toliko zatvorenu haljinu još bi i moglo proći, ali ako je haljina otvorena, narandžasto lice i beo vrat nikome neće biti privlačni. Slika će se verovatno naći negde na internetu kao predmet ismevanja. Ako želite da vam puder potraje malo duže na licu korisitite bazu/prajmer.
Izvor slike


- Senke - Ako niste stručne u ovoj oblasti, nemojte preterivati sa bojama (plava, zelena, ljubičasta senka).

Izvor slike
Izvor slike


 "Prirodne" boje uvek mogu izgledati lepo. Slobodno koristite sedef senke ako vam šminkanje ide od ruke. Sedef je ok u tim godinama i izgleda svečano. Ako niste stručne izbegnite sedef da ne bi sijale na sve strane.
Čuveni SMOKEY EYES je mač sa dve oštrice. Sama reč kaže da je oko "zadimljeno" i ne znači da je oko (isključivo) crno.
Crna senka takodje može biti veoma zahtevna za "početnike pa umesto da izgledate ovako

Izvor slike
ili ovako

Izvor slike

izgledaćete ovakoIzvor slike

- Karmin - MOLIM VAS nemojte koristiti crveni ili rozi karmin u kombinaciji sa plavom, zelenom ili ljubičastom senkom!!!!!  To NIKAKO ne može da izgleda dobro. Ako ste u dilemi, sa sjajem ne možete pogrešiti.


Izvor slike

- Obrve - Internet i novi modni trendovi nam nameću razne novine, ali nismo svi spremni da ih ispratimo. Ako ne znate kako treba, bolje nemojte nista raditi!  
Izvor slike
NAOPAKO  O.o


Izvor slike


Izvor slike


Izvor slike


Ostavljam vam i jedan interesantan i koristan link:
- Konturisanje lica - Mnoge devojke vide da treba staviti nešto belo i nešto braon na lice pa da se tu dobiju neke senke i da se izbeli ispod očiju....


Izvor slike
Pa na kraju dobijemo ovako nešto
Izvor slike
Konturisanje lica se radi da bi se pokrili nedostaci (npr veliki i debeo nos, veliko celo...) i nije isto za svako lice. Ako ne znate kako to treba da uradite, bolje se ne igrajte da ne biste istakli nedostatke još više.Šminka ne mora po svaku cenu da ide u kompletu sa haljinom i cipelama (plava ili zelena haljina, pa takva ista senka). Postoji šminka koja ide uz sve kombinacije.

Sa ovakvom šminkom ne možete pogrešiti.


Izvor slike


Izvor slike
Izvor slike


Šminka je tu da istakne nasu lepotu, a ne da napravi od nas predmet ismevanja. Na kraju krajeva ni jedna od devojaka ne želi da ode na maturu ovakva:

 
Izvor slike


Izvor slike
Nadam se da će vam ovi saveti bar malo pomoći. Ako ste i dalje u dilemi, jednostavno idite kod neke proverene šminkerke i nemojte brinuti  ;)

LEP PROVOD VAM ZELIM!  :)


Hvala što čitaš   :)