Translate

Svilene trepavice

Konačno možete imati zanosan pogled i trepavice o kojima ste oduvek maštale...

Make up - Moj rad

Neki od mojih radova

Sadrzaj mog metalnog koferceta

Zavirite slobodno ;)

Rad na recnom brodu

Kako sam ja otisla...

Vestacke trepavice

Za ili protiv?

уторак, 15. јул 2014.

Blush četkice - moje iskustvo

U prethodnom postu sam nabrojala svoje četkice. Najglasnije od vas su izglasale da prvo pišem o Blush četkicama.

Blush četkice su pravi primer gde za "tu" cenu dobijete mnogo bolji kvalitet (bar što se mog iskustva tice).
Vidjala sam da se devojke žale da im se četkica "prepolovi" (da se odvoji metalni deo sa dlačicama od drvenog dela), što može biti i dobro, ako ste optimista, eto vam "putne četkice"  :)
Iz mog iskustva imam samo lepe reči za ove četkice, pa da vas ne držim više u neizvesnosti, evo počeću.
Počeču tako kako su poredjane.

1. Četkica za rumenilo 7A - Prvo pa muško (što kažu). Odmah da napljujem na početku  :D
U jednom od prethodnih postova (tačnije 25.11.2013.) pisala sam o ovoj nesrećnici.
Četkica koja je toliko lošeg kvaliteta, najlošija četkica od svih koje imam, ali je toliko volim da ne znam kako je to moguće  :)
Kopiraću deo teksta za one lenje iz "onog" posta:
"Ne mogu, a da ne posvetim posebnu pažnju NJENOM VISOČANSVU ČETKICI ZA RUMENILO! Nisam mogla da verujem da nešto može biti toooooliko lošeg kvaliteta. Tu čak nije ni koliko para toliko muzike. Mislim da sam kvaitetniju mogla naći i kod kineza. Naime, ovoj četkici toliko otpadaju dlake, da kad posle šminkanja očistim istu, ljudi misle da sam frizerka i da sam upravo ošišala neku crnku. Takodje, pri čišćenju se dlake zamrse. Ovu četkicu nemojte kupovati, bacanje para. Bolje koristite onu koju ste dobili uz rumenilo."

 

Ok, pošto sam napisala sve kako jeste, moram sad malo da je hvalim, jer je to ipak moj drug koji mi pomaže svaki dan skoro :)
Posle 9 meseci konstantnog korišćenja ova četkica je i dalje "debela" kao kad sam je kupila. Iako dlačice konstantno opadaju (kao na početku) još uvek ih ima mnogo. Četkica je malo šira, pa je malo teže kontrolisati kod "malih" lica.
I dalje tragam za dobrom četkicom za rumenilo. Osim za rumenilo koristim je da bi "osenčila" čelo u korenu kose i super je za to. 
Cena: 380,00din

2. Četkica za bazu 6 - Ovu četkicu koristim za nanošenje baze i tečnog pudera. Kada nanosim puder dešava mi se da mi ostaju tragovi (linije) po licu, pa na tim delovima lica više "tapkam" četkicom nego što "razvlačim" puder i bude dobro.

 

Kod ove četkice se dešava da se puder "zavuče" u dlačice i da ne mogu da očistim medicinskim benzinom (u jednom od sledećih postova pišem o higijeni četkica), pa je redovno perem vrucom vodom i antibakterijskim sapunom.
Cena: 400,00din


3. Četkica za obrve - trepavice 26 - (ili četkica - češljić kako je ja zovem) - Dugo sam je koristila samo za raščešljavanje i doterivanje obrva pre nego što ih nacrtam i posle toga, ali u poslednje vreme sam počela da je koristim i za raščešljavanje trepavica posle maskare. Znači čim nanesem maskaru (dok se još nije osušila) raščešljam trepavice. Kada ih raščešljavam nema onog slepljivanja pa samim tim izgledaju gušće  :)  takodje sa ovim češljićem skinem uporne dlačice koje se nadju na licu i neće da spadnu.
Cena: 175,00din
4. Četkica za blendovanje senke 14B - Četkica nije loša, ali je najmanje koristim za ono za šta je namenjena. Predugačka su mi perca i treba mi mnogo vremena da izblendam senku. Koristim je da matiram puder ispod očiju, jer tu ne mogu da pridjem velikom četkom za puder i da nanesem baznu senku na ceo kapak. Za blendovanje senke bolja mi je CALA četkica.
Cena: 225,00din
 
5. 19B i 6. 20B Sintetičke četkice (20B četkica za usne) - Stavila sam ih zajedno. Petu sam koristila za korektor, dok nisam kupila šestu. Šesta je mnogo tanja i preciznija i zadržava manje proizvoda u sebi, pa je mnogo češće koristim. za ovu 5. četkicu se retko hvatam. Koristim je npr da bih nanela labelo ili neki providni sjaj jer mi za to nije potrebna preciznost i proizvod se nanese u dva poteza.
Cena: ne znam koja je cena  za 19B, za 20B je 230,00din   

7. Četkica za izvlačenje ajlajnera 31 - Pored njene stvarne namene koristim je i za iscrtavanje usana karminom jer je tanka i precizna.
Cena: 586,00din


8. Četkica za senčenje 16C - Na mojoj četkici piše 16C, ali na sajtu Alexandra stoji neka druga četkica pod tom šifrom pa ne znam koja joj je cena tačno. Inace ovu četkicu sam koristila u pocetku za nanošenje senke, ali je sada koristim za nanošenje senke ispod donjih trepavica i super mi je za to.

Vidjala sam kod drugih devojaka da su imale loše iskustvo sa ovim četkicama. Ne i ja. Moje četkice su iste kao prvog dana, a koristim ih konstantno od polovine oktobra.
Ove četkice u vam moja topla preporuka. Odnos cena - kvalitet i više nego odličan.


*Cene su sa sajta Alexandar Cosmetics
Koje četkice ti koristiš?
Hvala što čitaš  :)Letnji napitak - Dinja, breskva, limeta, med

Pripremajući post o četkicama na pamet mi je palo kako bih mogla pojesti neku voćku. Jela mi se breskva, a znate i sami da je nemoguće jesti breskvu i raditi još nešto jer je njen sok i pre nego što ste seli za komp stigao već do lakata. A onda mi je sinulo! Napraviću neki letnji voćni napitak! 
Sokove retko pijem (skoro nikada) jer su prepuni šećera.

zaboravila sam med da uslikam, dinja je u blenderu :)

Potrebno je:
- sok od pola limete
- jedna breskva
- nakoliko parčića dinje
- med (i drvena kašikica)
- dve kockice leda (nije neophodno)
.....i naravno blender  :)

Sve stavim u blender i lepo izmiksam za tri sekunde! Med dodati na kraju kako ne bi došao u dodir sa metalnim nožićima iz blendera. Nije potrebno dodavati bilo kakvu tečnost jer je voće već dovoljno ima.

Ko voli ove sastojke sigurno će uživati u ovom osvežavajućem napitku   :)Koji napitak ti preporučuješ?  :)
Hvala što čitaš  :)