Translate

Svilene trepavice

Konačno možete imati zanosan pogled i trepavice o kojima ste oduvek maštale...

Make up - Moj rad

Neki od mojih radova

Sadrzaj mog metalnog koferceta

Zavirite slobodno ;)

Rad na recnom brodu

Kako sam ja otisla...

Vestacke trepavice

Za ili protiv?

уторак, 26. август 2014.

Grčka - Leptokarija 2014.

Počinjem da pišem post i smejem se prisećajući se kako je moj momak šaljivim tonom opisao mene kako pišem post... "Bila sam na letovanju u Grrrrrčkoooooj, super sam se prooooovela, ležaljke i suncobran su 5e, 1kg limuna 3.30e, 6 jaja 3e, sunčala sam se, plivala i mazala kremu sa zaštitnm faktorom, bila je velika gužva..."

Eto kako oni vide naše vodjenje bloga!

Pa dobro, sve te informacije su tačne samo što ću ih ja malo "oblikovati" i upotpuniti  ;) 

  
Grčka, Leptokarija, 10 noćenja, 11 dana, autobuski prevoz (sa polaskom iz NS-a), smeštaj (klima uračunata u cenu)... Cenu aranžmana od 210e smo uplatili u agenciji "Arka Tours" u Novom Sadu. Osigurali smo se u DDOR-u.

Iz Novog Sada polazak je bio 01.08.2014. u 17h, da bi iz BG-a krenuli u 19h. Sa nekoliko kraćih pauza i jednom dužom (kako to obično biva) u Predejanima stigli smo do prve granice. Prodjosmo je na brzinu, druga, treća... Kada smo usli u Makedoniju zaspala sam. 
Momak me budi ujutru i kaže "Ajde ustaj stigli smo...". Ja ga onako bunovna pitam "Na grčku granicu?!". "Ma na more bre! :D "
Toliko o putu i zadržavanju na granicama. Rasto turs odličan prevoznik kao i Vera (vodja puta).
Pomerili smo satove. 
Stigli smo u hotel Okeanis (slike hotela pogledajte ovde). Nismo dugo čekali da nam se sobe srede. Bili smo medju prvima koji su  raspakovali kofere. 
Hotel se nalazi pored pruge pa taj voz malo iritira kad u neko doba noću sumanuti vozač sedne na sirenu. Diže iz mrtvih. Još je naša soba bila sa "zadnje" strane hotela. Mogu da zamislim kako je bilo ovima "do ulice". Za tih 10 dana navikla sam se.

Da proverimo internet da li radi... 

Pa i nismo se baš nešto usrećili. To je bila jedina zamerka što se mene tiče. Ja inače nisam tip devojaka koji na godišnjem trči kako bi pronašla net ne bi li brže bolje pokačila slike već iz autobusa (oko 50komada u polasku).
Bitno mi je bilo da se javim mojima da sam stigla, povremeno da proverim mail i fejs (inbox) i to je to, tako da to i nije neka zamerka. Koliko meni treba toliko je bilo neta.

More je predivno. Voda topla i čista. Kao sa slika :)Plaža prvi dan... Prva na koju smo naišli... Hm... Nismo se baš oduševili...
Sitan pesak na početku, pri obali nešto nalik šljunku, a ulaz u vodu veliko kamenje. Svaki izlazak iz i ulazak u vodu umesto ovako


Izvor

 izgledao je ovako


Izvor
Noge sam izlomila. Inače, za nekih 3m hoda meni je voda već do vrata. Ako poranimo uspemo da udjemo u vodu i okupamo se, ali kasnije, tamo oko 11-12h... pardon, oprostite, izvinite, pardon, oprostite, izvinite... 

Sutradan nadjosmo kafić SUNRISE, moja topla preporuka. Debeli, veliki suncobrani pa kad si u hladu, stvarno si u hladu. Dve ledene kafe za 5e i na ležaljkama i pod suncobranom možeš ostati ceo dan. 


Jednom prilikom sam čula da je konobarica rekla jednom paru pored nas da na svaka 4 sata moraju poručiti piće i da je to pravilo, ali za 10 dana, mi smo uzimali samo te dve kafe i niko nam ništa nije rekao.

Ide crnac i za njim trešti muzika 
"Hoće sad da leče me, 
a ja kazem, neću, ne
kad mi kucne zadnji čas
ti ćeš biti moj by pass
"

Nedeljom u sezoni je veoma zabavno. Nemate gde peškir da ostavite.


Evo kako je nama jedna nedelja prošla...
Jedan od poslednjih dana letovanja... Na plažu smo otišli nešto kasnije (oko 10h, da ne kažem zakasnili). Pošto nije bilo slobodnih ležaljki u gore pomenutom kafiću, morali smo otići do prvih slobodnih ležaljki. 3. - 4. kafić, jedva nadjosmo dve ležaljke. "Komšinicina" mi bliža nego ležaljka od momka. Jedva mogu nogu da spustim izmedju ležaljki. Smestili se ispod (skoro providnog) suncobrana i momak me pita: "E a kuda da prodjemo do vode?" :D 

Oko 13h me uhvatila nervoza i osula mi se koža po rukama. Spakovali se i jedva stigli do smeštaja. Istuširala se i legla. Kada sam ustala vidim nije mi dobro. Malaksala, glava me boli, grlo počelo... Pred spavanje popila paracetamol. U 3 se probudila popila još jedan. Sutradan otišla kod doktora. Upaljen krajnik i nešto na bubnoj opni. Bila sam bolesna do kraja letovanja i jos nedelju dana posle... Sreća pa smo se osigurali.


Tuševi na plaži nisu baš najsrećniji. Na našem tušu nije bilo pritiska, pa je tuširanje bilo nemoguća misija. 


Videla sam da momak ide na drugi tuš koji je malo dalje (kao tamo uvek ima pritiska), ali sam posle saznala da tamo ima neka zgodna devojka ustvari!
Eto ti kakvi su muškarci, verujem da bi i na ovaj (bez pritiska) dolazili samo da vide "dobru ribu"!


Cene po restoranima su 5, 5.5, 6, 7e do 10e za špagete, pice, musake, jedino što je riba skuplja (oko 12e). 
Jedno veče smo nas četvoro, 3 PODGREJANE musake, jednu grčku salatu, dva velika i dva mala piva, platili 30e.


Giros svinjski 2e, 2.20e, pileći 2.50e. Posebno naplaćuju tzatziki 0.20e (ne znam da li sam dobro napisala premaz). Palačinke od 2.80 slatke, a oko 3.5 slane.
U Leptokariji postoji Lidl (market poput Rode), ali nismo bili te sreće da kupujemo tamo. Iz priče drugih ljudi kažu da se može naći nešto povoljno, ali je nama Lidl bio jako daleko i nismo mogli ići peške niti vući to sve, ali nije ogromna razlika u ceni.
Krofna na plaži 2e, a one gumene krofne na vodi što ih čamac vuče 15e po osobi. Velika je razlika u ceni suvenira. Negde ima za 1e magnet, a na drugom mestu ISTI TAJ 1.5e. Npr dušek za vodu ima za 3.5e, a isti takav na drugom mestu 5e... Treba malo cunjati i gledati...

 Ide čovek i viče "Kroooooofnice, taze kod čika Laze"
Pa dobro to je normalno, u Grčkoj smo...

Leptokarija je podeljena nekako u dva dela. Tu gde smo mi bili šetalište je užas... Non stop prolaze kola, a na toj stazi pored mogu dvoje da idu, troje je već guzva. 

Ovo je slikano u 9h
U tom drugom delu je malo bolja situacija. To je baš pešačka zona. Inače u tom drugom delu je pijaca utorkom (na koju nismo otišli jer smo taj dan išli u Nei Pori).

Jedan dan smo proveli u Nei Poriju. Prošle godine smo letovali tamo i u poredjenju sa Leptokarijom, Nei Pori je neuporedivo bolji. 
Postoji voz koji stigne bukvalno za 5 min iz Leptokarije u Nei Pori i povratna karta košta 4.5e. Otisli smo ujutru u 9h i vratili se uveče oko 19:30.
Tamo su ležaljke, 2 kafe i dve male flašice vode (oni to tako služe) koštale 7e.

U Leptokariji postoji prodavnica sveća u obliku mafina, cup cake-ova, nes kafa i kuglofa. Ja sam se oduševila  :) Postoje i razne mirisne sveće. Sebi sam kupila prelepu mirisnu zelenu sa Kenzo-m...
Svega i svačega, "k'o na vašaru" što bi babe rekle...  :)


Ja sam se stvarno lepo provela, jer smo mi tržili "penzionersko" mesto i nije nam bio bitan nocni provod. Voda i sunce i meni dosta. Informacije su za one koji traže više  ;)  Leptokarija nije mesto na koje bih se ponovo vratila. Inače više volim da idem i obilazim nova mesta, ali ako bih se morala vratiti u neko mesto to bi bio Nei Pori (prava panzija, ali sve što je meni dovoljno za letovanje).  :)

 WL - Lefkada, Egipat, Tunis  ;)  Za sada toliko od mene....

Nadam se da nisam nešto zaboravila.


Svaka čast ako ste stigli do kraja posta  :D , ali znate da ja volim sve detaljno da opišem i ne mogu da skratim :)
Hvala što čitaš  :)