Translate

среда, 9. март 2016.

ELISA prirodna kućna hemija - i moje (loše) iskustvo



U poslednje vreme sve više pažnje posvećujem "prirodnim" proizvodima. Kako proizvodima za negu, tako i kućnoj hemiji. 
Odavno znam za Elisine ekološke proizvode i dobro poznatu "pastu za domaćinstvo" po kojoj je Elisa čini mi se i poznata (pored čuvene svemoćne #lečisidu "porodične kreme").

U avgustu sam se preselila sa momkom u stan i tada smo kupili sve Elisine ekološke proizvode (što se kućne hemije tiče). U tom paketu proizvoda nalazio se i deterdžent za sudove. Moram priznati da proizvodi stvarno dugo traju (ovo mi je drugo i poslednje pakovanje), ali bez mnogo priče, ostavljam vam slike.














Iskreno sve dok sam koristila onu "hemudžu" (Albusov Taš za sudove i Mer onaj beli sa alojom) ruke mi nikada nisu bile ovakve  :/  Ne samo što je suva, nego mi je koža kao za broj veća postala, kao da su mi natečeni prsti, naročito koža na zglobovima...

Šta vi koristite za pranje sudova? Takodje ako imate da mi preporučite neku kremu za ruke koja ovo može da izleči, a ne samo zaleči, slobodno ostavite komentar, biću vam zahvalna  :)








10 коментара:

  1. Hvala na savetu :) Dodala sam sliku lakse je tako nego da kuckam sve :)

    ОдговориИзбриши
  2. Meni ruke ovako izgledaju kad perem suđe bilo čim, stoput još i ruke operem i obrišem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni iskreno do sada nisu bas ovako izgledale, osuse se, ali se i oporave od neke kreme... A da, svakako i sapun u kupatilu treba da ej neki blag, da ne kazem "prirodni" :D

      Избриши
  3. Za pranje sudova koristim Fairy Sensitive, mada i on nije tako naivan, svi drugi deterdzenti niti peru dobro, a isto tako uniste ruke. Jedino resenje je nositi rukavice prilikom pranja sudova. A za lecenje ispucalih ruku buter od tela iz DM sa kakaom i Sudokrem u akutnim fazama uvece pred spavanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na savetu :) Jeste fairy najgori od svih isto nagrize ruke, a sa rukavicama moracu da se naviknem inace ne mogu biti i dama i domacica :)

      Избриши
  4. Za pranje sudova koristim ono što zoveš hemudžom. :-D
    Inače moj muž povremeno ima ruke kao ti sada pa mu radim masažu sa uljem i još dodam nevenovu masnu kremu. Najbolje da to radiš pred spavanje i još staviš rukavice(možeš i pamučne čarape)i tako prenoćiš to ti je onda dubinska maska.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa hemudza nego sta :D Sve cu da namazem, samo da se oporave :) Da nevenova mast je stvarno dobra za kozu. Hvala na savetu :)

      Избриши
  5. Анониман12. март 2016. 19:46

    rukavice samo rukavice i mozes sonom kiselinom da preres. PROBAJ Pantenol.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaahahahha :D Sonom kiselinom! Da pantenol mi je pomogao mnogo, ali se jos nisu vratile skroz u normalu... Na dobrom su putu :)

      Избриши
  6. I pise da je koncentrat, ali ja sam ga razblayivala u bocicu pre koriscenja... Sada sam kupila Frosch sa zabicom, pa cu da vidim kako cu na njega da reagujem...

    ОдговориИзбриши