Translate

уторак, 19. новембар 2013.

Sadržaj mog metalnog koferčeta :)



Kako moja sestra ima običaj da kaže "Ne bi se ti u radnji uhvatila za nešto jefino!", jasno vam je da spadam u one osobe koje imaju nos za kvalitetne stvari. To naravno ne znači da uvek sebi mogu da priuštim najkvalitetnije. Da ne spominjem to da živimo u Srbiji i da privilegiju kupovine i isprobavanja ovakvih stvarčica ima ona srećna nekolicina, a mi obični smrtnici ako imamo za jedan puder i maskaru (neke jeftinije) pričamo kako ustvari mi i ne volimo baš nešto da se sminkamo. Iz tog razloga nemam baš nekog iskustva sa kvalitetnom sminkom, ali sve više počinjem da volim neke kutijice, kojima mislim da ću zauvek ostati verna  :)
       Pri izboru sadržaja mog koferčića imala sam stručnu pomoć i naravno, kao svaka od nas, svoj instinkt  :D 

Pre svega da ne zaboravim da kažem, volela bih da koristim najkvalitetniju šminku (jer jasno vam je koja je razlika kada se vozite u mercedesu ili u nekoj "šklopociji"), ali to nije moguće. Možete li zamisliti izraz lica devojke koja čuje da je cena šminkanja 70e? Devojka bi nestala pre nego što bih ja uspela i da kažem kako koristim samo najkvalitetnije...  :D  Eto tako sam ja bila primorana da se ograničim na cene...

Ovde ću napisati spisak svega što koristim, a u nekim sledećim postovima ću opisivati proizvode pojedinačno i moje iskustvo sa njima.




Četkice:
     - PUPA - najveća četka za završni puder i četkica za obrve/ajlajner
     - MAC - cetkica za rumenilo
     - BLUSH - sve ostale cetkice

Tonik za čišćenje lica:
     - Bioten (rozi)
     - VICHY (3u1)

Prajmer:
     - MAC - PREP + PRIME/skin
     - SEPHORA
     - NYX (beli za sve tipove kože)

Korektor:
     - KARAJA - Cream Velvet Concealer
     - INGLOT
     - ARTDECO - Camouflage Cream
     
Puderi:
     - tečni - MAC - Face and bodz foundation
                  ARTDECO - Rich Treatment Foundation
                  PUPA - Active Light Oil Free
                  maXfactor - Lasting Performance

     - fiksator - MAC - studio fix
                       PUPA - professionals powder
                       ARTDECO - fixing powder
                       NYX - matte finishing powder
Hajlajter:
     - BENEFIT - hajlajter u stiku

Rumenila:
     - DEBORAH
     - BOURJOIS
     - ARTDECO

Bronzer:
     - PUPA - Luminys

Senke za oči:
     - Too Faced - Natural at Night
     - SEPHORA - Paleta
     - PUPA - Luminys Silk 
     - RIMMEL - Smokey Purple
     - AURA - Smokey Eyes
     - NYX - Nude Matte Shadow

Krejon:
     - MAYBELLINE - master drama - crni
     - SEPHORA - Long lasting kohl pencil - braon

Ajlajner:
     - LOREAL - Gel intenzaeyeliner - pure black
     - PUPA - rapid liner

Maskara:
     - PUPA - Diva's Lashes
     - PUPA - Vamp
     - SEPHORA - Full action
     - MAYBELLINE - the colossal volum express

Veštačke trepavice:
     - ARDELL

Sjaj za usne:
     - SEPHORA - Gloss mirror
     - DEBORAH - Euphoric shine

Olovka za usne:
     - SEPHORA

Fix:
     - MAC - skin refresher / finishing mist
     - VICHY - eau thermale

I za kraj nešto za sta mogu reći da me povukla ona naša zenska strana MAKE UP FOR EVER - diamond powder




Evo doslo je vreme i za "update" ovog posta...  Polako kupujuci neke stvari sadrzaj mog koferceta se prosirio za:

- Sonya - korektor u vise boja
- Deborah - bronzer (nijansa 5)
- Artdeco - rumenilo (nijansa 49)
- p2 - hajlajter
- NYX baza za senke HD
- Senke:
           - Sonya - 152 Hologram (bela)
           - Sonya - 155 Charcoal (crna)
           - Maybelline - Color Tattoo 24hr (20- Turquoise)
           - NYX - pigment (LP21 nijansa)
           - Flormar - nijansa Diamonds Terracotta (zlatna)
- Karmin:
           - Deborah - nijansa 11 (narandzasti)
           - Rimmel - nijansa 002 Candy (sedef rozi)

           - NYX - Matte (nijansa MLS 09 natural - boja mesa)
           - NYX - nijansa 516A - crveni    
- Olovke:
           - Za oci - NYX wonder WP 01 light/clair
           - Za oci - Flormar (vodootporna) 113
           - Za usne - Bourjois22 (narandzasta)
- Eyeliner - Artdeco 14 - zlatan
- Cetkice - Cala crease 515 i eyeshadow 315






To bi bilo to za sada. Ako vas interesuje recenzija nekog od proizvoda slobodno pisite.
Ako ste imale iskustvo sa nekim od proizvoda ili znate za neki bolji slobodno pisite  :)  Svaki savet i kritika je dobrodosla.



Hvala sto citas  :)


13 коментара:

  1. Izvini ali mislim da ti tu nesto ne stima. To sto je nesto najskuplje, ne znaci da je I najkvalitetnije. Naprotiv, moze se naci sminka 0odlicnog kvaliteta za male pare...

    ОдговориИзбриши
  2. Tamara slazem se sa tobom. Svi znamo da mnogo puta mi ustvari placamo ime, reklamu, ambalazu, lokaciju lokala i jos mnogo toga, ali iz mog iskustva se pokazalo da je cesto (ne uvek) skuplji proizvod - kvalitetniji proizvod. Postoji mnogo proizvoda koje mozemo uzeti kao jeftiniju zamenu, ali ipak ako trazimo nesto stvarno kvalitetno mislim da moramo odvojiti koji dinar vise. Mozda ja nisam imala tu srecu da pronadjem te dobre jeftine proizvode, pa bih bila zahvalna svakoj devojci koja ima neki predlog ili savet da podeli to sa mnom. Naravno da svako zeli da prodje jeftinije i zasto bih kupila samo jedan proizvod ako za tu cenu mogu dobiti dva :)

    ОдговориИзбриши
  3. Meni se sviđa sadržaj tvog koferčeta. Obožavam Too Faced proizvode koji su malo skuplji kod nas, a za mene je tu neka jeftinija varijanta Sephorina šminka (totalno iznenađenje su mi npr bili njihovi puderi). A opet kupila sam neke Avonove jeftine stvarčice da se igram :-)
    A što se cene šminkanja tiče - kažeš im kolko para tolko muzike, samo furaj svoju priču :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala lepo na podrsci :) Sto se AVON-a tice, ja sam ga godinama koristila i malo je proizvoda koje nisam probala... Senke im nisu lose, ali "nisu lose" ne zadovoljava moj kriterijum :) Sto se Too Faced senki tice, kupila sam ih igrom slucaja... Probala sam da radim sa NAKED paletom (sigurna sam da znas o cemu govorim) koja naravno nema gde da se kupi u Srbiji, i zaljubila sam se u nju! :) Posto su mi trebale senke, u tom momentu mi je Too Faced izgledao kao najbolje resenje. Pisacu i o njima, ali NAKED je NAKED :) Volela bih da ih imam... Muzika i novci su oduvek bili u srazmeri ;)

      Избриши
    2. Odlična zamena za Naked paletu! Meni se jako dopada TF Naked eye collection paleta. Ja koliko sam obaveštena, Too Faced je u Americi cenjeniji brend od MAC-a, al znaš kako ti to kod nas ide, čim nečeg nema - pomama. Tako i sa H&M-om, IKEA-om, pa i sa šminkom koja nam je nedostupna.
      Što se tiče nekih jeftinijih varijanti, sledeća u planu mi je NYX Makeup Artist Kit paleta, koja je bukvalno 2 do 3 puta jeftinija od gorepomenutih (meni trenutno nedostižnih) paletica iz voljene mi Sephore ;)

      Избриши
    3. Ja sam jedva nabavila MAC taj koji imam i to kad potrosim ne znam sta cu :D Morala sam uzeti da probam. Bice jos postova o senkama, a ova sephorina velika palete nije losa, radi posao, ali su slabo pigmentovane (narocito ove jace boje). Vise je za neku kucnu upotrebu. Ima u postu (moj rad) slika ona sa sarenim senkama, tu sam morala stavljati belu podlogu da bih dobila te boje i opet nije ispalo "drecavo" :)

      Избриши
  4. Skroz te razumem za cenu proizvoda ali to se sve skuplja polako,mislim da je najbitniji puder tj da ten bude savrsen i da traje ali moze da se nadju fenomenalni puderi za normalnu cenu,kao m.a.c koji vidim da koristim i ja i obozavam...odlicne stvarcice imas i ja dosta slicnih koristim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je moja, da tako kazem, prva tura ovakve sminke pa mi treba malo vremena da stvorim sliku, neke stvarcice jos nisam stigla ni da otvorim, ali od ovih sto sam stigla vec imam dosta favorita :)

      Избриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  6. SVe mi se svidja što si ovde skupila! A najviše MAC mazalice

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) za pocetak je bilo i vise nego dovoljno, a bice toga jos, sigurna sam ;) O MAC-u ce biti jos recenzija, sto se tice tih kamenih pudera, samo sto ih jaaako retko koristim da bih stvorila sliku tako brzo...

      Избриши
  7. Zbog posla kojim se baviš smatram da svakako treba da imaš kvalitetne proizvode i da ulažeš u njih jer time ulažeš u posao,plus talenat koji imaš i nema greške :).Svaka cura koja bude zadovoljna šminkom koja joj izgura recimo ceo dan pa čak i dva,kao meni kad sam se šminkala za svoje venčanje,uvek će te preporučiti svojim poznanicama i tako u krug ,ja sam uvek za kvalitet,naravno to ti bolje znaš i sigurno da nije uvek vezan za cenu tih komada šminke mada verujem da u većini slučajeva i jeste :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve sto si napisala tako je i drago mi je da devojke imaju svest o tome :) Ima sminkerki koje nemaju obzira pa naplacuju papreno za tu sminku sa kojom rade, a ne planiraju da devojke treba da im se vrate, a sa tom sminkom, nece im se vratiti sigurno... Naravno da se moze naci nesto malo jeftinije, ali ne moze se raditi sa jeftinim materijalom (pricam o bazi i puderima)...

      Избриши