Translate

четвртак, 23. јануар 2014.

Veštačke trepavice - moje mišljenje

Veštačke trepavice DA ili NE?

Ako mene pitate, ja ću reci "DA ali u specijalnim prilikama". 
Često nam ne polazi za rukom da isto namažemo trepavice na oba oka. Nekada nam je to jako bitno, naročito fotografima (ako rade reklamu za neku maskaru) i mladama (koje žele da budu savršene za "TAJ DAN"). Veštačke trepavice mogu da budu neprimetne, a da nam daju efekat koji tražimo. One svakako nisu deo svakidašnje rutine ili dnevne šminke (bar bi trebalo da bude tako), ali kao što je već dobro poznato  "O ukusima se ne raspravlja". 
Ajlajner takodje u teoriji nije deo dnevne šminke, ali ja sam uvek bila nekako više za praksu nego za teoriju. 



Želim da napomenem da pišem iskustvo sa strane šminkera (moj utisak), a ne sa strane stalnog korisnika. 

Na slici možete videti samo neke od primeraka. Koje se vama dopadaju?  :)
*Napominjem da su slike koje sam koristila u ovom postu sve skinute sa interneta.


Ovde (kao i u ostalim postovima) ću pisati svoje iskustvo. 

Ko prati moj blog biću mu dosadna, ali za one koji ne čitaju redovno ili su me tek pronasli, JA SE DOSTA OSLANJAM NA PREPORUKU  :)  Pa tako i za trepavice. Preporuka je bila "Idi u Aleksandar i kupi ARDELL 117 BLACK, one su najprirodnije i najuniverzalnije."

I tako sam počela. 

Sa tim trepavcama sam baš bila zadovoljna, ali kada ne probaš ništa drugo, onda ti je i to što probaš dobro (jer ne znaš kako može biti). 

Pošto sam počela da saradjujem sa fotografima, njihovi zahtevi su bili malo "neobičniji", pa sam imala prilike da koristim i neke druge trepavice. Pošto je fotografima bitno da to bude lepo za slikanje i nije im bitno da li su udobne za celodnevno nošenje, oni biraju trepavice za svoje potrebe. 

Takodje sam "probala" trepavice iz Oriflame-a koje su me prijatno iznenadile. Lako sam ih aplicirala (nisu se mnogo opirale) i izgledale su sasvim prirodno.
Meni (kao šminkeru) je bitno da su trepavice devojkama udobne za nošenje. 
Imala sam prilike da zalepim trepavice i da devojka kaže da ne može da gleda koliko su dugačke, teške i "neudobne". Uglavnom se to dešavalo sa "kineskim" trepavicama koje koštaju oko 100din (zajedno sa lepkom).

Uzeću za primer ARDELL 117 Black. Ako ih malo bolje pogledate primetićete da izgledaju kao da su mali snopići zalepljeni na neki končić. Taj "končić" je glavni krivac za udobnost ovih trepavica. Fleksibilan je i lako se prilagodjava svakom obliku oka. Skoro i da se ne vidi da su "umetnute" iznad prirodnih. Čak su i po ceni pristupačne. Ja ih nabavljam u Aleksandru za 351 din.



Kada sam kod dobrih trepavica, ne mogu da ne podelim sa vama još jednu korisnu informaciju. Kako većina dobrih stvari dodje spontano, tako sam i na ove trepavice naletela igrom slučaja. 

Predstavljam vam AURA Cat Mystic 02 i Miaou Miaou 04.



Ove trepavice su najsličnije ARDELL trepavicama Wispies i Demi Wispies. Možete ih naći u Liliju po ceni od oko 350din. 

Moram da spomenem ambalažu kod ovih trepavica. 
Dobra strana ambalaže je što ne mogu devojke da otvaraju kutije u prodavnici (što su navikle sa ostalim proizvodima, nešto poput onih pipača hleba), jer su trapavice lepo upakovane i zaheftane, dok ARDELL trepavice možete otvoriti još u prodavnici. 

Loša strana ambalaže je što je zaheftana i uvek morate imati nešto pri ruci kako biste otvorile pakovanje (dok ARDELL možete otvoriti bez bilo kakvih pomagala).
 
Takodje mi se ne dopada kod ovih trepavica lepak koji ih drži zalepljene za plastičnu ambalažu. Lepak je toliko jak da, dok ih skinem sa ambalaže, one promene svoj oblik (malo kao da se prelome i to me užasno nervira, toliko da bih prestala da ih koristim), a sa druge strane lepak je toliko slab da trepavice ne mogu da se zalepe bez lepka koji inače koristim za lepljenje trepavica.

Prelazimo na onu drugu (jefiniju) varijantu. Sa ovakvim trepavicama sam radila. Na slici dole može se videti "crna linija" u korenu trepavica koja je toliko kruta da se jedva savije i zalepi za kapak. Ako vam i podje za rukom da je zalepite budite sigurni da od gledanja nema ništa taj dan. Kod nekih trepavica se može desiti da postoji ta "crna linija" ali da nije kruta i da se lepo prilagodi oku. Kod kineza kostaju oko 100din.


Takodje postoje i ovakve trepavice. Ono što mi se svidja kod ovih trepavica je što se lako apliciraju i trepavice izgledaju potpuno prirodno. Dobra strana ovih trepavica je i udobnost. Ako se pravilno zalepe, nećete ih osetiti.







Kako zalepiti trepavice?




Pre svega potreban nam je lepak za trepavice. Postoji lepak koji je (kad se osuši) transparentan ili crn.
Onaj koji ja koristim kupila sam u Inglot-u po ceni od oko 1200din (transparentan). Takodje ovakav lepak možete kupiti u Aleksandru po dosta nižoj ceni (ne znam u čemu je razlika jer taj iz Aleksandra nisam imala prilike da probam, možda razlike i nema  :D ). 
Iz mog dosadašnjeg iskustva mogu da garantujem da se trepavice neće odlepiti ceo dan (u nekim slučajevima potraju i dva do tri dana).




Vršljajuci po internetu naišla sam na ovu sliku. Ovako sigurno NE! Nadam se da dotična osoba nije imala trajnih oštećenja oka. Ko god da je pokušao da zalepi ovo (a i ko je dozvolio) pravi je kaskader. Možda je to novi metod?!  Ko će ispratiti sve modne trendove...



Ovde na slici je lepo objasnjeno u tri koraka kako da zalepite veštačke trepavice.



Prvi korak - prislonite trepavice i vidite da li odgovaraju vašem oku, ako ne, skratite ih koliko je potrebno.
Drugi korak - nanesite lepak. Ja obično lepak prvo nanesem na dršku od štapića za uši pa tek onda na trepavice, jer na taj način lakše iskontrolišem koliko lepka želim da nanesem na trepavice, a ujedno i štitim lepak od sušenja.
Treći korak - (neka vam je sa srećom) nanesite trepavice i zavodite trepćući  ;)


Takodje vam ostavljam snimak devojke koja to vrlo lepo objašnjava. Naravno svako ima neki svoj način, ali ovaj način je najsličniji načinu na koji ja to radim. 
Jedino što ja maskaru stavljam posle lepljenja trepavica, jer mi je tako lakše. Nekada ne mogu da ih "spojim" jedne za druge ako maskaru stavim pre. 

I jos da dodam, bitno je staviti crni krejon ili izvuci ajlajner pre stavljanja trepavica da se ne bi videla "rupa" izmedju prirodnih i veštačkih trepavica. Posle samo malo popravimo ajlajner ili krejon, ako je negde potrebno.







Za "istraživače" ostavljam linkove  ARDELL-ovog sajta i AURA






Ja ih volim i rado koristim jer maskara nikada (ma kakva ona bila) ne može da nam da efekat koji dobijemo sa ovim magičnim dodacima  :)










Da li ih vi koristite, koliko često i koje?   :)












Hvala sto čitaš  :)

14 коментара:

  1. Ja koristim Aura lepak u beloj boji (za početnike :D) i odličan mi je. Planiram kupovinu ardell trepavica :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaboravih da sam koristila poslednji put ove i da sam prezadovoljna, izgledaju skroz prirodno i toplo ih preporucujem za nekoga ko ne voli neki glamur :)
      http://2.bp.blogspot.com/-aZezXNTPQIk/UZKsaPJXhXI/AAAAAAAAFso/ybrEFVl6IK0/s1600/ardell%2Bdemi%2Bwispies%2Binvisiband%2B%281%29.jpg

      Избриши
    2. Viđala sam ih na YT, sve šminkerke ih hvale i njih ću da jurim :D vidi se da znaš šta valja :))

      Избриши
    3. Evo pocrveneh :D O:) Samo napred... Vec sam smislila svoje novo ulaganje i sad skupljam novce za mnoooooogo bolje pudere, ali o tome kad dodje vreme ;) Tamo na prolece/leto...

      Избриши
    4. I ja toplo preporucujem demi wispies,odlicne su! :)

      Избриши
    5. Ja sam ih slucajno "otkrila" kad mi je jedna devojka trazila krace :)

      Избриши
  2. Ja nikako na zelenu granu sa trepušama... ne mogu ih nalijepiti i eto :D a post mi se pravo sviđa, bravo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) A trepavice, i ja sam muku mucila sa njima ranije, pokusavala i odustajala, ali sam bila uporna i dalje ih sebi ih jedva zalepim, ali drugima iz prve :D

      Избриши
  3. Jao, dobro me podseti na ove Oriflame, kupila sam ih kad su tek izašle (bila su kao 2 modela kao dramatic look i neke manje dramatične) al je lepak bio očajan...
    Imam ove pojedinačne iz Sephore, borba s njima svaki put...
    Nisam probala ove iz Alexandra, prosto ne mogu da se odlučim za jedne ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E ja sinoc probala ove pojedinacne :) Super su i nisu teske za zalepiti :) A problem sa aleksandrom i ja imam, sreca pa ih ne iram za sebe, ni ja ne bih mogla da se odlucim :D

      Избриши
  4. ja kao što naš volim "svilene trepavice" jesu skupe, ali mi olakšavaju zivot znatno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ej pisah o njima u jednom od postova :) Drago mi ej da si zadovoljna sa svilenim trepuskama :) Trebalo bi da se pozabavim malo reklamom i da pocnem malo intenzivnije da ih radim :)

      Избриши
  5. Devojke,hitan odgovor. Moze li lepak za ardel trepavice,pojedinacne da se koristi za svilene trepavice. Koliko ce drzati na trepavicama
    Molim odgovor sa iskustvom

    ОдговориИзбриши
  6. Fenomenalno si objasnila!!! Ako budes imala vremena pogledaj sta u ovom videu kaze o tom lepku koji si gore spomenula

    https://www.youtube.com/watch?v=OE4oSyqvt1E

    ОдговориИзбриши