Translate

недеља, 27. јул 2014.

AURA Explicit farba za kosu - NIKAD VISE!

Evo jednog neplaniranog posta.
Oprala sam kosu, umotala je u peskir i rešila da sa vama podelim ovo moje loše iskustvo.

Pre neki dan ušla sam u Lilly i onako na brzinu i frku kupila farbu za kosu po ceni od 333din (uzela sam za mamu i mene i račun je bio 666din, znala sam da nešto mora krenuti po zlu) :D . Kako još uvek tragam za onom pravom uvek kupim neku drugu u nadi da će baš ta nova biti to što ja tražim. Tog momenta nisa bila baš pri parama, a htela sam da kupim farbu i mami i meni kad sam već tu i uz pomoć ljubazn prodavačice izabrala ovu o kojoj pišem. Ako se prodavačica farba sa tom farbom već godinu dana i ništa joj je fali, valjda neće ni meni... Inače gledam da je bez amonijaka i sve ono što treba da piše na kutiji, ali ovog puta sam na brzinu izabrala ovu.







Evo i sadržaja kutije:



Jutros sam otišla kod drugarice da me ofarba, sa "izrastkom" od 4cm. Prošli put je farba ispala malo tamnija pa je momak mislio da tek treba da se farbam jer mi je prilično velik izrastak (a ja se ofarbala pre toga 2-3dana). Sada sam rešila da uzmem neku baš svetlu i popravim stvar. Inače na mojoj kosi se moglo videti nekoliko "nivoa" (izrastak, farba, prethodna farba, prethodna i na kraju pramenovi... užas...).
Ova boja koju sam izabrala je odlično izvukla i popravila stvar, ali je to jedino dobro u vezi sa ovom farbom.

Na suncu i u hladu
Kada sam čitala šta devojke pišu o farbama za kosu po blogovima, nisam mogla da verujem kako nekome može farba da ne valja! Nije mi trebalo dugo da saznam. 
ETO KAKO!  :D Kada je devojka počela da me farba nisam mogla da gledam koliko me je to isparenje peklo za oči. Posle 10min sam već gledala na sat kad treba da ispiram (na uputstvu piše "za tonove 4 nijanse svetlije držati 45min"). KAKVIH 45MIN?!!!!! Jedva izdržah i 35min! Ustala sam i izvadila kesicu od hidrogena da vidim da nije 12%. Nije. Piše 9%.
Nisam se fenirala, jer ne idem nigde i neću da pržim kosu, ionako sveže isprženu!  :/

U pakovanju postojii hranljivi tretman (neprijatnog mirisa), koji nije ništa posebno.



 Došla sam kući cela glava me pekla... Imam utisak i da me celo lice peče (sreća nema nigde vidne alergijske reakcije)...
Evo sada sam ponovo oprala kosu i držim je zamotanu u peškir. Držala sam glavu pod hladnim tušem jer sam imala utisak da mi glava gori i ispirala... ispirala... ispirala... ispirala... i smrzla se...

Evo i sastava:


A i uputstva:




Do sada sam koristila razne farbe (i lošije i bolje), ali nikada mi se nije desilo ovako nešto. I druge farbe su imale amonijak pa mi nije glava "izgorela". Farba mi je isušila kosu.
Najgore što sam doživela je iskustvo sa Macadamia farbama koje smrde ko na takmičenju (posle mene niko ne može da udje u kupatilo dok se ne izluftira), a i prilično su mi isušile i stanjile dlaku, ali me nisu pekle.

Inače i mamu sam ofarbala pre neki dan i ona se nije žalila. Danas sam je pitala da li je peklo, kaže da je nije peklo. Ništa nije osetila.

Eto možda sam ja osetljiva na ovu farbu, ali što se mene tiče, obilaziću je u širokom luku sledeći put!!!






Da li ste vi imali iskustva sa ovom farbom?



 

Hvala što čitaš  :)

63 коментара:

  1. Анониман27. јул 2014. 12:15

    Moja mama je imala problem sa tom farbom, cab je i hodrogen bio 12% pocelo je da joj otice predeo ispod, iznad ociju i kapci. I nju je sve peklo. Tad smo kupili tu farbu ni nikad vise. :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma uzasna farba!!! Mene mama jutros gleda i kaze nateklo mi malo ispod oka, ali ja nista nisam primetila, jedino sto jos imam onaj utisak kao da farba jos uvek "radi" na mojoj glavi... Inace sam post juce napisala, samo sam ga sad objavila... Danas je drugi dan, a ja jos razmisljam o farbi... UZAS!!!

      Избриши
  2. Uf baš je isušila kosu. Ali to nije ništa naspram reakcije. :/ Ja sam se farbala Macadamia farbom, i baš je prijatno mirisala. Možda je sve od nijanse do nijanse. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma reakcija je za neponoviti se O.o Kosa ce se oporaviti ili izrasti... A Macadamia farba, mesala sma neke dve plave, neka biserna i jos jedna, ne mogu sad da se setim to je bilo pre godinu dana, ali se secam da su svi koji bi se zatekli tu kada je farba otvorena pitali sta to srdi tako uzasno. Jesi ti isto plave koristila ili neke druge boje?

      Избриши
  3. Анониман27. јул 2014. 13:14

    E lepo,evo ja kupila tu farbu pre neki dan,i treba da se ofarbam,sad neznam sta cu.Ali opet tvojoj mami nije bilo nista,pa cu i ja probati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ofarbaj se, ali ako vidis odmah posle 10 min da ne mozes da izdrzis nemoj cekati da ti izvuce, ODMAH peri kosu, nemoj cekati!!!

      Избриши
    2. Da upravu si. Najbolja a jeftina farba je AROMA KOLOR IZ BUGARSKE prodaje se u marketima i parfimerijama kosta oko 200 dinara jako je DOBRA ja je koristim

      Избриши
  4. Анониман27. јул 2014. 13:55

    Ja se ofarbah pre neki dan i prezadovoljna sam. Nisam imala nikakve iritacije,peckanja i slicno. A ovo je jedina farba sa kojom nisam zuta. Koristila sam broj 90.01.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja je kao sto vidis malo na zuto, jer od tih sivih ispadne zelena i ne kupujem bilo koju koja ima bar trunku sive. Uvek kupujem one na zuto, iako mi vuce na narandzasto, vise volim tako, nego sivo da mi bude... Kad bih mogla izvuci slonovu kost, to bi bilo odlicno, ali ne mogu jos da ubodem farbu... Ova je super izvukla i mogla bih ostati u ovoj boji, ali lose reagujem na ovu farbu,pa cu traziti neku drugu...

      Избриши
    2. Ja moram da dodam da vec 10 meseci koristim ovu farbu i to bas 90.01 nijansu i da mi je kosa predivna od nje. Cini mi se da ovde radi vise o osetljivosti koze na neku od supstanci iz farbe ;)

      Избриши
    3. Ja se blajham aura blansom u korenu sa 9% hidrogena, a kada operem na mokru mazesm aura u obicnoj kutiji 90.01. Zaista posle skupe kuene ili evolution za belo sivu kosu sam prijatno iznenadjena cenom i kvalitetom ove farbe. Idlican sjaj i boja na mojoj inace tankoj kosi koju cuvam. Za regeneratir bi da preporucim garnier avokado i buter, odlican posle ovakvih akcija, a za aura blans i farbu sve pohvale jer ja sam sve probala do sad i znam razliku.

      Избриши
  5. Drugarica je imala sličnno iskustvo i još uvek kad neko pomene farbanje krene da upozorava ljude oko sebe na ovu farbu.. Žao mi je što si ovako loše prošla :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas sam se skenjala... Nikada ni na jedan proizvod nisam imala ovakvu reakciju, ap sam se malo i uplasila, iskreno da ti kazem :D Reko sad ako mi otpadne kosa, moracu periku da nosim :D Vise srece drugi put :)

      Избриши
  6. Žao mi je zbog tvog lošeg iskustva ali evo ja imam potpuno drugačije iskustvo sa njihovim farbama…. Koristim nijansu 90.01 već 8 mjeseci i prezadovoljna sam jer po prvi put ne moram ići na skidanje pigmenta da bih dobila lijepu plavu nijansu bez žutila…. Nikakvog peckanje ne osjetim i farbu držim 45 minuta. Kosa mi je jednako zdrava… baš sam prezadovoljna… ali potpuno razumijem tvoje nezadovoljstvo… meni je slično bilo sa palette farbama, dok su ih neke druge cure dizale u nebesa… bitno je da svako sebi nađe odgovarajući proizvod :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravu si, treba traziti sta kome odgovara. :) Ja sa palette nisam imala lose iskustvo i bile su mi ok ali sve reko, moze bolje, moze bolje... I meni izbija zutilo, ali ja i ne bih da budem bela, tj jako svetlo plava... Valjda cu naci nesto dobro :)

      Избриши
    2. I ja koristim istu farbu već par meseci i za sada nemam problema, ali sam primetila da su mnogo jake i ako držiš malčice duže nego što treba - možeš završiti sa spaljenom kosom..desilo mi se jednom.

      Избриши
    3. Ja sam sad nasla koja mi odgovara i te koristim, necu ni da ih menjam... :/

      Избриши
  7. Razmišljala sam i ja o farbanju, sa svojih nepunih 17 godina, i hvala bogu da sam sebe samu odvratila zbog ovakvih iskustava. Čitala sam koliko dobrih, toliko i loših, tako da reših da sačekam još sa tim, ima vremena :) Nadam se da će se kosa i koža glave smiriti uskoro ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemoj zuriti :D Ja sm bas rano pocela da eksperimentisem, pa sma napravila pauzu 10ak godina :) pa resih malo da se osvezim i evo vec dve godine se ponovo farbam i izvlacim pramenove i svidja mi se ova plava :) ali moja prirodna kosa je bila bez sjaja i dosta suva, tako da sam resila, kad vec nije lepa da bude bar sarena :) Smirice se sigurno ;) Jos malo osetim nelagodnost, ali proslo je dosta od onog uzasnog osecaja :)

      Избриши
  8. Moja preporuka je probati Syoss farbe. Ja s njihovim proizvodima imam pozitivno iskustvo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Stalno ih gledam i uvek ih obidjem, ne znam zasto... razmotricu predlog, hvala :)

      Избриши
    2. Анониман27. јул 2014. 23:31

      Od kada sam probala prvi put Syoss vise druge ne gledam. Samo nekad promenim nijansu. A ove nove uljane su odlicne, zaista daju mekocu i sjaj kosi, a inace je i moja po strukturi suva. Ja sam zadovoljna, cak su im i samponi za suvu kosu odlicni...

      Избриши
    3. Bas cu probati :) Ako mi se svide ili ne svide, bice recenzija verovatno :)

      Избриши
  9. Kad pročitam ovakva iskustva ne bude mi žao što se nikad nisam farbala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma covece, meni se ovako nesto prvi put desilo... Nikada ranije, niti sam osetljiva da kazes da mi sve smeta... Ovo je neki opasan otrov :D

      Избриши
  10. I ja sam imala slično iskustvo sa Palette farbom posle x godina korišćenja i od tada je izbegavam. Ako želiš farbu bez amonijaka onda ti preporučujem Syoss, pisala sam o njoj na blogu, super je. A ako će ti biti lakše istu muku mučimo mi plavuše, ne želim ni narandžastu kosu ni sivo-zelenu i baš je problem naći pravu nijansu. Londa 28 mi se pokazala kao jedna od boljih :) Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daj link da vidim o farbi gde si pisala :) Hvala za info za londu, tragam jos za "pravom" :)

      Избриши
  11. Анониман30. јул 2014. 12:09

    Moja preporuka su Free Limix farbe, kojih ima u Alexandru. Cena je oko 350 din (100 ml boje), s tim sto se hidrogen kupuje posebno. Imaju i liniju bez amonijaka. Zaista imaju siroku paletu nijansi i koriste ih uglavnom u frizerskim salonima. Ja ih koristim nekoliko meseci i prezadovoljna sam, kosa je sjajna i sto je najbitnije, nije ostecena i isusena. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala jednu i ispala ZUTA, ko pile, potrosila pola farbe i rekla frizerki ako moze da iskoristi da iskoristi, ako ne neka baci... Ja ponovo tako ZUTA svesno necu biti :D

      Избриши
  12. Zao mi je sto si imala takvu reakciju,ja sam se sad zadnji put ofarbala Aurinom farbom u Cokolada nijansi,nemam nijednu zamerku sem sto je bas jakog mirisa,kad sam je otvorila zapahnulo me i oci mi zasuzile,isto se ponovilo i kada sam prala kosu sledeci put ali to je sve.Inace,boja mi se super drzi,ne skida se nimalo,za razliku od svih drugih koje sam dosad probala. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda mi ne prija nesto iz te farbe. I meni je zao jer sam konacno dobila boju koju sam trazila, ali ne mogu da izdrzim ono sto sam prezivela prosli put :/ Vidim da su misljenja bas podeljena sto se ove farbe tice...

      Избриши
  13. A mozda da probate stvarno ponekad da uradite taj test, ako ne na kozi, onda na jednom pramenu, od korena do vrha dlake, na mestu koje nije mnogo vidljivo, umesto sto svaki put spaljujete glavu? Ja sam nakon 6 godina nasla farbu koja mi odgovara, ali svaki put kada sam je menjala, radila sam tako, i nikad mi se nista s kosom nije desilo, uvek je mekana i prirodna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. "Spaljivanje glave" kako si ti to napisala, nije svaki put, meni se ovo desilo prvi put u zivotu, a farbam se (sve ukupno) 7 godina. Ne poznajem ni jednu devojku kojoj se spalila glava kao meni, takodje ne poznajem ni jednu osobu koja radi taj test. Mislim da si ti jedna od bas retkih koje rade to. Jbg, svaka skola se placa (neka skuplje, neka jeftinije)...

      Избриши
  14. Koristim auru explicit 6.77 vec mesecima unazad i prezadovoljna sam. Obzirom da je gledajuci brojeve, to bas svetla farba-nije. Usudila sam se da poverujem boji na kutiji i nisam pogresila-jer sam i htela u tamnije, ali ne u crno. Mada bice da je 77 broj presudio u tom smedjem tonu.
    Sa pallete sam imala lose iskustvo-opadala mi je kosa, ali uzasno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se boje ove aura farbe, o kojoj sam pisala, tice meni je savrseno izvukla, samo eto ja sma tako reagovala na ovu farbu sto ne znaci da ce i druge devojek isto reagovati... Ne znam za tamnije boje, nisam koristila, a ni palete farbe nisam koristila, mozda jednom i to davno...

      Избриши
  15. Expicit aura mi je unakazila inače dugu, dugu, gustu u negovanu kosu...do te mere da ni jedno pakovanje nije moglo da bar "smiri"situacuju, tako da sam morala da se osisam. Inače, koristila sam bez plavu nijansu. Iskreno, boja je bila fantastična...savrsena...ali to je jedino pozitivno u vezi sa ovom farbom. Od nje koza glave svrbi, peče i imas osećaj rana u glavi. Kosa se pretvori u isusenu slamu. Dvadeset godina se farbam u plavo i ni sa jednom farbom nisam imala ovako gorko iskustvo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sta da ti kazem, vidis kako su podeljena misljenja... neko je na zalost prosao kao mi, a nekome su ove farbe savrsene... Sve je individualno...

      Избриши
  16. Jako mi je žao što si ovako prošla,ja sam se 10 god farbala u belo,koristila sam i ove farbe i razne,i baš sam preosetljiva na sve ali nije mi smetala nijedna,Bogu hvala :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa ni meni nikad nista, ali eto... Nikad ne znas... Ocigledno sam ja bila preosetljiva na nesto iz farbe, jer vidim da ima devojaka koje se vec godinama farbajus a ovom farbom i prezadovoljne su...

      Избриши
  17. Zao mi je zbog tvog iskustva, ali mislim da su iritacije na farbe individualna stvar. Koristim bakarno crvenu vec godinu dana i prezadovoljna sam. Boja je savrsena i postojana. Cak i posle dva meseca ljudi misle da sam sveze ofarbana ( ako ne vide izrastak :) ).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da i ja verujem da je to individualno, cak sam napisala da sam mamu farbala par dana pre toga i njoj je bilo super, a eto meni nije odgovarala... Vidim da ima bas dosta zadovoljnih devojaka, ali ja nisam bila te srece da mogu da nastavim sa koriscenjem, inace boju mi je odlicno izvukla...

      Избриши
  18. super ti je izvukla i izjednacila

    ОдговориИзбриши
  19. Jeste, zato mi je i zao sto mi je bila takva reakcija :/

    ОдговориИзбриши
  20. Zao mi je sto si imala problem sa farbom ali reci cu vam iz mog iskustva farbam se vec 10 godina u plavo inace sam prirodno tamno smedja sve farbe su malte ne iste probala sam i one najjeftinije i one zaista skupe boja na kutiji skoro nikad neodgovara boji koju dobijemo a to zavisi od nase prirodne boje od farbe sa kojom ste se ranije farbale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije ni to sporno :) Naravno da ne moze jedna farba isto da izvuce plavu prirodnoj crnki i svetlo smedjoj devojci :) Bilo, proslo... Od onda koristim loreal casting farbu i zadovoljna sam :)

      Избриши
  21. Анониман15. март 2015. 15:04

    A sta mislite o novoj Aura farbi 12.89.imali neka iskustva? Inace,kazu,Kene upropasti sve zivo,ja se njom farbam god.dana i ...ok mi je,jeste jaca ali i boja je ok,ali je skupa i sad sam uzela ovu Aurinu pa me interesuje znate li kakva je boja,inace,zaboravih,Makadamija mi je spalila kosu da sam morala na paz da se osisam.Sve vas pozdravljam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Posle ove farbe nisa isprobavala nista drugo od Aurinih farbi, takodje ni Kene nikada nisam probala, a macadamia farbe su i meni stanjile i unistile kosu :/ Ja koristim Loreal Casting 1010 sada vec duze vreme, kosa mi se oporavila, jedino sto ne moze da izvuce bas jako svetlu, pa zavisi sta kome odgovara :) Nadam se da sam pomogla :) Pozdrav.

      Избриши
  22. Ja koristim njihovu farbu već godinu dana br913 i odlična je,nisam imala peckanje i kosa mi je super,loše iskustvo sam imala sa stilovom i reakcija je bila indentična kao i tebi s tim što sam je oprala već posle 5 minuta jer je pečenje bilo nepodnošljivo!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, ponovicu jos jednom, svi razlicito reagujemo... Meni je u toj farbi nesto smetalo... Evo od onda ne menjam, stalno koristim Loreal Casting i nisam imala problema, niti se usudjujem da isprobavam neke druge farbe :(

      Избриши
  23. Анониман5. јун 2015. 19:13

    Gluposti. Ja sam frizer i svima bih preporucila ovu farbu. Verovatno ste alergicni na tu farbu i nemojte da je uzimate vise!
    Farba je fenomenalna. Ne ispira se brzo, lepo mirise, a i ne gori i isusuje kosu mnogo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kakva je to recenica "GLUPOSTI."? Ljudi imaju razlicita iskustva i razlicito reaguju na proizvode. Kao sto napisah MENI ova farba nije odgovarala i naravno da necu da je kupujem vise. Sve i da mi nije napravila takvu reakciju verovatno je ne bih kupovala jer je moju kosu isusila, a vise volim da dam malo vise para pa da sacuvam kosu koliko je to moguce uciniti sa plavom kosom... Hvala na komentaru i vremenu :)

      Избриши
  24. Farbam se Explicit Aurom već par godina (smeđa boja) - nema frizera koji mi nije pohvalio boju i kosu!
    Verovatno si alergična na nešto iz nje - i to ne znači da neko ne bi bio alergičan na neku drugu farbu koju ti hvališ...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To sam i napisala, da meni ne odgovara. Jasno je da ne mogu svi proizvodi da odgovaraju svim devojkama ;)

      Избриши
  25. Eksperimentisem sa farbama vec 4 godine ,farbala sam se I u crnu I plavu I crvenu boju,a prirodno sam smedja ..koristila sam razne farbe I nisam imala problema ,sve do sada ofarbala sam se pre 5dana opet u crnu paletovom farbom i glava me idalje svrbi,jos uvek je upaljena-crvena ,dok sam je drzala na glavi nisam imala problema ,nego posto sam je osusila .Koristila sam i ranije ovo farbu i nisam imala problema..Da li znate kako da mi se ovo smiri?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postovana,
      Na zalost ne znam kako da Vam pomognem. Pokusajte da pronadjete na FB grupu Balkanska Beauty Zajednica pa postavite tamo pitanje devojkama, mizda je neka imala slicno iskustvo.

      Избриши
  26. Devojke , farbam se ovom farbom 7-8 godina i nemam zamerki. Doslovno me žene zaustavljaju da me pitaju za farbu koju koristim, a koristim Auru Explicit 913. Imam dosta sedih i fenomenalno se nijansiraju. Ne držim ni kesu ni peškir kad se farbam, a farba mi stoji između 20 do 30 min. Mislim da je sve individualno, od reakcije do nijanse farbe koju dobijamo

    ОдговориИзбриши
  27. Farba je super. Ovo sto vi opisujete je alergijska reakcija koja moze da se desi sa bilo kojom farbom. Zato i postoji test za alergiju koji svi preskacu.

    ОдговориИзбриши
  28. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  29. Nije dzabe upozorenje na alergijske reakcije. Da li si isprobala da li si alergicna na nju? Nisi,jer bi napisala. Zao mi je ali mogla si tako da prodjes i sa nekom drugom farbom. Ja je koristim dugo broj 12.89 isto plava izvuce super hidrogen je od 9posto a ja sipnem jos malo od 12 i super mi bude drzim preko sat vremena i cak mi ni ne sprzi kosu. To sve zavisi od nas koliko smo alergicni i od tipa koze i kose

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ne poznajem nikoga ko radi te testove na preosetljivost. Da li si ti ikada radila test na preosetljivost? Naravno da sam mogla da prodjem, ali nisam. Prosla sam sa ovom pa sam o njoj napisala tekst. Takodje sam saznala (sto nisam ranije znala) da moze alergija da se pojavi u bilo kom periodu zivota i da postoji mogucnost da se farbamo istom farbom godinama i samo iznenada da se pojavi alergija...

      Избриши