Translate

четвртак, 21. август 2014.

Šminka za letovanje

Pošto sam se vratila sa letovanja i adaptirala na uslove na koje sam navikla (da ne kažem vratila u kolotečinu), vreme je već da se vratim i blogovanju  :)

Znam da se sezona bliži kraju, ali ovo će vam možda poslužiti kao smernica "kako odabrati šminku" za bilo koje putovanje.

Izbor je sveden na osnovno :) 


Lice:
puder - MAC Studio Fix (C5)
rumenilo -  ARTDECO (nijansa 49)


Moja koža je leti masnija u T zoni pa mi je kameni puder odlično rešenje. Bazu nisam nosila jer mi nije bila potrebna. Za tih 2-3 sata večernje šetnje ovaj puder sasvim lepo reši problem, ujednači ten i ublaži malo crvenilo (ako ga ima od sunca). Kada kažem malo mislim na stvarno malo, a ne da se prepečete kao rakovi!
Izabrala sam tamniju nijansu od one koju obično koristim jer sam znala da ću pocrneti.

Rumenilo... Ovo rumenilo obožavam jer daje svež izgled i skoro je neprimetno. Nije previše šimerast, ali ima malo sjaja koji daje svežinu licu.


Oči:
- senka Too Faced paleta - Natural at Night
- senka AURA - smokey eyes
- senka MAC (pink frontier)
- senka PUPA (nijansa 200)
- ajlajner PUPA - Rapid Liner
- maskara PUPA Diva's Lashes


Možda sam ovde mogla još suziti izbor senki, ali sam videla da može da stane u torbicu, pa što da ne ponesem. Neka se nadje  :)
Ajlajner i maskara su obavezni. Nekada je to sve od šminke što stavim na lice (ukoliko sam u jako velikoj žurbi).

Usne:
- Labello - Vitamin Shake Cranberry & Raspberry
- ruž PUPA (Velvet matt 003 - Limited Edition)
- sjaj SEPHORA - precious pink 03


Labello kao neizostavni drugar u mojoj tašni, a ovaj baš volim jer ostavlja rozikasti trag i sjaj. Crveni karmin, ako baš budem raspoložena  :)

Četkice:
- za rumenilo Blush
- za blendanje CALA i Blush
- za obrve PUPA
- za senku PUPA


Nisam nosila četkicu za puder, koristila sam onaj mali sundjerčić koji ide uz puder. Za one malo maštovitije i četkica za rumenilo može da posluži za prvu pomoć  ;)
Iskreno mogla sam poneti samo dve četkice i to bi bila jedna za blendanje (verovatno CALA) i ova za obrve. Obrve su pola šminke (bar kod mene na licu), a sa četkicom za blendanje mogu rešiti većinu "poslova" sa senkom. Rumenilo bih stavila sa komadićem vate (kao što sam to imala običaj da radim u srednjoj školi) :)
Bilo je mesta u neseseru, pa zašto da ne ponesem kad može da stane  :)

I sve sam to spakovala u zgodni putni Oriflame neseser (star nekih 10ak godina).





Šta vi birate od šminke koju nosite na put?   :)




Hvala što čitaš  :)

12 коментара:

  1. Lepo si uspela da se ogranicis. :) Ja sam sada nosila skoro toliko šminke, a znala sam da se 99% neću opšte šminkati tih 5 dana. :) Uvek mi je lakše kad znam da idem negde, a da neću izlaziti uveče, tada znam šta nosim, a ako treba da se izlazi, e tu nastaju problemi. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Ja kad znam da se necu sminkati ponesem samo maskaru :) A sto se izlazaka tice, prezivecu za tih 10 dana bez "kompletne" sminke ;) Ovako samo vucem bezveze i otezavam sebi... :)

      Избриши
  2. Fin odabir :) Ranije sam imala običaj da ponesem od svega po malo a na kraju koristim samo maskaru, rumenilo/bronzer, malo sjaja na usne i eventualno neku olovku za oči ili sedefastu senku za uglove. Noćne izlaske ne praktikujem na moru pa mi je ovo sasvim dovoljno :) Opameti se čovek vremenom, hahaha...Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D Kao da sam tebe slusala kad sam se pakovala!!! Bas vala, da znas sta sam ranije vukla sve, pisala bih u dva posta, jer bi vam bilo dugacko za citanje :D

      Избриши
  3. Super odabir :) Ja uvijek nosim puno i previše toga, a na kraju ništa ne korsitim. U sub bi trebala na odmor pa ćemo vidjeti da li ću bit uspješnija u pakiranju :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mi zene smo cudna bica :) Uvek nam SVE treba i ako ne ponesemo nesto onda nam BAS TO TREBA! :D Javi sta si nosila sa sobom kada se vratis :)

      Избриши
  4. Mnogo mi se sviđa tvoj izbor! Možeš li da napišeš recenziju za Too Faced paletu nekad? Razmišljam da uzmem neki set senki od njih ali nemam pojma koji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) Nisam planirala jos uvek da pisem, ali napisacu recenziju :) Sto se mene tice po toj ceni mnooooogo bolje resenje je NAKED ako ima neko da ti donese ili preko neta da narucis... Ova je ok, ali nisam se nesto odusevila kao sa Naked paletom kada sam se susrela :)

      Избриши
  5. Moram naći ovakav neseser - fenomenalan je!!! Sviđa mi se sve što si ponela, najviše TF paleta ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hej i ja sam se obradovala ovom neseseru kada je izronio "niotkuda" :D A TF super dosla za prvu pomoc ;)

      Избриши
  6. Fin odabir, taman koliko treba i bez bespotrebnog preterivanja. Neser je multipraktičan i ja bih volela da imam jedan :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, hvala, bas sam se potrudila da ponesem sto manje stvari... :) A neseser je savrsen, velicina taman koliko treba za put, da sve stane, a da ne zauzima mnogo mesta... :)

      Избриши